VİDEO - Ambargo yıllar sonra kalktı: Amedspor birleştirdi!

 Muhabir
7 yıldır taraftar yasağı ve valiliğin ‘ambargosuna’ maruz kalan Amedspor 1’inci Lig’e yükseldi, ambargo bitti. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu kulüp başkanıyla poz verdi, TFF Başkanı yarın oynanacak maç için Diyarbakır’a geldi.

AMİDA HABER - Yeni sezonda TFF 1’inci Ligde mücadele edecek olan Diyarbakır temsilcisi Amedspor’da İstanbulspor mesaisi sürüyor. Süper Lig hedefi ile çalışmalarını sürdüren yeşil kırmızılı ekibe, 7 yıldır birçok kurum kapılarını kapatarak ambargo uyguluyordu.

5.jpg

Amedspor’un 1’inci Lige çıkması ile bir araya gelmeyen kurumlar, siyasiler Amedspor öncülüğünde birleşiyor.

Her kesimden temsilci davetli

1.jpg

Amedspor’un Pazartesi günü kendi sahasında yapacağı maça TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bürokratları, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak, Doğan Hatun, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Suna Kepoğlu Ataman, DEM Parti Milletvekilleri Adalet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Borsa Başkanı Engin Yeşil ve OSB Başkanı Mustafa Fidan’ın da bulunduğu çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

‘Bütün kurumlarımız bir araya gelecek’

2.jpg

Uzun yıllar kulübe ambargo uygulandığını, hiçbir kapının açılmadığını dile getiren Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı bu algının değiştiğini söyledi. Elaldı şunları söyledi: “Amedspor bir duruştur, Amedspor muhalefettir, Amedspor demokrasidir, Amedspor kendini bu noktada görmek isteyen ezilenin tarafında, ötekileştirenin tarafından görmek isteyen herkesin takımıdır. Bunun, dini, dili, ırkı ne olursa fark etmiyor. Pazar günü TFF başkanlarının katıldığı yemekli bir resepsiyonumuz var. Bu toplantıda belediye başkanlarımız olacak, valimiz, milletvekillerimiz, STK başkanlarımız olacak. Günümüzde hiçbir takımda böyle bir ruh yok. Bunu oluşturmak ve büyütmek durumundayız. Amedspor’un birleştiren bir yanı da var. Bu nedenle yarın herkes Amedspor için bir araya gelecek. İşte Amedspor’un birleştirme ruhundan bahsediyoruz. Amedspor birleştirici bir güçtür. Bundan sonra inşallah herkes bir araya gelecek. Sürekli sporun çerçevesinde bütün kurumlarımız bir araya gelecek. Bütün siyasi partilerimizin vekilleri olacak.”

Valilik ve belediye destek olacak mı?

4.jpg

7 yıldır hiçbir kurumun destek olmadığı Amedspor’a valilik ve belediyenin destek verip vermeyeceği de merak edilen konular arasında. Aziz Elaldı konuyla ilgili şunları söyledi: “Kendi yasal sınırları içerisinde valinin de belediyenin de bize katkıları mutlaka olacaktır. Sonuçta bu şehrin önemli iki kurumu. Bu takım şehrin takımı. Mutlaka destekleri olacak.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum