VİDEO- Mehmet Kaya’dan Amedspor için Erdoğan’a çağrı

VİDEO- Mehmet Kaya’dan Amedspor için Erdoğan’a çağrı

Kaynak:Haber: Hozan Adar

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ziyaretini değerlendirdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

AMİDA HABER- Amedspor-İstanbulspor maçını izlemek üzere Diyarbakır’a gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kentteki ziyaretleri sürüyor. Hacıosmanoğlu ve beraberindeki TFF heyeti DTSO Başkanı, Diyarbakır Valisi, Diyarbakırspor, Diyarbekirspor ve Amedspor Kulüp Başkanlarını ziyaret etti. TFF heyeti 21.00’da Amedspor maçını izleyecek.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, iki günden bu yana kentte ziyaretlerde bulunan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ziyaretini değerlendirdi.

DTSO Başkanı Kaya: Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin... | Rudaw.net

‘Amedspor’u hedef haline getirmek istiyorlar’

Ülkenin normalleşmeye ihtiyacının olduğunu söyleyen Kaya, “Amedspor uzun yıllar ciddi sıkıntı yaşadı. Maalesef Türkiye'nin normalleşmesini istemeyen bazı siyasetçiler Amedspor'un normalleşmesini istemedi. Sürekli kriminalize ederek siyaset yapmaya çalıştılar. Bu işin yöneticisi, asıl sahibi TFF’dir. TFF’nin yeni başkanının gelip Diyarbakır’da Amedspor’u ve Diyarbakırspor'u ziyaret edip temaslarda bulunması, kendi sahasında oynayacağı ilk maçı izlemesi bana göre bu açıklamaları yapanlar için çok önemli bir mesaj verdi. Yani Amedspor bu ülkenin takımıdır. Bir başka kulüp bu ülkede nasıl karşılanıyorsa Amedspor 'da her yerde öyle karşılanmalı ve kimse Amedsporspor üzerinden siyaset yapmamalı. Bu insanlar Amedspor'u siyasete bulaştırarak, Amedspor'u bir şekilde hedef haline getiriyorlar. Bunun bu ülkede sonlanması lazım. Ben bu anlamda gerçekten çok değerli, çok önemli buluyorum” dedi.

33443.jpg

‘Bu saatten sonra Amedspor’un süper ligde olması lazım’

Valilik ve belediyenin Amedspor’a uzun yıllar ambargo uyguladığını hatırlatan Mehmet Kaya, yeni vali Murat Zorluoğlu’nun göreve başlaması ile iyi bir diyalog yakalandığını söyledi.

Kaya şöyle devam etti, “7 yıla yakındır Amedspor'la buluşmayan bir vali vardı. Amedspor'un yerelden, kayyımlardan destek almadığı bir dönem vardı. Kent bunu sahiplenerek Amedspor'u bugünlere kadar taşıyıp şampiyon yaptı. Bu saatten sonra Amedspor'un Süper Lig'de olması gerektiği ile ilgili spor kamuoyunda, insanlarda, sağ duyulu bürokratlarda, siyasilerde bir inanç var. Diyarbakır'ın artık birinci ligde temsil edilmesi gerekiyor. Diyarbakır'ın gündemine sporun doğru bir şekilde oturacağı bir ortak akıl yaratılması gerekiyor. Valimiz de bu anlamda gelir gelmez ilk adımı attı, Amedspor’u kabul etti. Dün akşam ki Amedspor’un gala yemeğine katılarak federasyon başkanımızla birlikte bence çok önemli mesaj verdi.”

dtsotff.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

İyi bir hava yakalandığını, bu olumlu havanın korunması gerektiğini dile getiren Kaya, “Bize düşen 2-3 tane önemli görev var. Bir tanesi bu havayı korumak, bu havaya zarar verebilecek insanların provokasyonuna gelmemek; hepimize, taraftarından yöneticisine, sivil toplumuna kadar bu havayı korumamız gerekiyor. Kentimizde yaratılan, ülkemizde federasyon başkanımızla birlikte yaratılan bu havayı korumamız gerekiyor. Tabii havayı korumakla birlikte Amedspor kendi kaynaklarıyla ayakta durmaya çalışan bir kulüp, sabit bir geliri yok. Bir sponsorluk anlaşmasını bile ancak yerel bazı şirketlerimizde yapabiliyor. Bunun önünün açılması gerekiyor. Burada bunun önünü açacak olan Spor Bakanı'dır, Sayın cumhurbaşkanımızdır. Artık Amedspor'un gelirlerle ilgili herkese rahatlıkla gelip Amedspor'a sponsor olabileceği bir ortamın, bir normalleşmenin sağlanması gerekiyor” dedi.

34669.jpg

‘TFF Başkanı ile valimiz çok önemli adım attı’

Diyarbakır’da yaşayan iş insanları, sivil toplum örgütleri, taraftar, Amedspor başkanı ve yöneticilerin takıma sahip çıkması gerektiğini ifade eden Kaya, “Bugün federasyon başkanımız buraya kadar geldi. Fair Play örneklerini de ortaya koyarak bizim artık Amedspor'un başarılarıyla deplasmana gittiği zaman, deplasmandaki hem kendi taraftarı hem deplasman taraftarının normal bir davranışıyla bir pozisyon yaratmamız gerekiyor. Burada bize düşen ikili ilişkileri yürütmek. Yönetim kurulumuzun bunu yapabileceğine inanıyoruz. İş insanlarından oluşan çok güçlü bir yönetim kurulu var. Amedspor'un birinci ligde şampiyon olmasını sağlayacak çalışmayı hep birlikte yapmamız gerekiyor. Bu anlamda federasyon başkanına teşekkür ediyorum, Sayın valimize teşekkür ediyorum gerçekten önemli adımlar attılar. Kentin spor alanına, ülkenin barış alanına katkı koyacak önemli adımlar attılar. Biz de Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman bu adımları destekleyeceğiz. Bu havanın korunması için elimize gelen çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.

34458.jpg

Sportif başarı için valilik ve belediye desteği şart’

Takımın ayakta kalması için valilik ve belediye desteklerinin önemli olduğuna vurgu yapan Kaya, “Belediyeler, yerel yönetimler bu anlamda bütçelerinde olan desteği aktarmaları gerekiyor. Valiliğin, Amedspor'un kalıcı gelirlere sahip olacağı alanlar yaratması gerekiyor. SMS kampanyalarından tutalım da bunun gibi birçok sabit gelir elde edecek alanları belediye ve valiliğin birlikte oluşturulması gerekiyor ki bu kentimizde spor gündemi her zaman birinci sırada olsun. Spor gündemi, kentin başka gündemlerinin önüne geçip sportif başarı beraberinde gelsin. Sportif başarı maalesef bu ülkede finans sportif başarıda çok önemli bir etken olduğunu biliyoruz. Evet iyi yönetim, altyapı yatırımı bunlar çok önemli şeyler ama finansla birlikte altı yapı yatırımını güçlendirebilirsiniz. Burada valiliğe ve belediyeye düşen şey hızlı bir şekilde destek sunmak” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum