Diyarbakırlı muhtar yolları bitirdi: Sıra kütüphanede
AMİDA HABER- 31 Mart yerel seçimlerin ardından 6 ay geçti. Diyarbakır merkez ve ilçelerden toplam 1049 erkek, 7 kadın muhtar seçildi. Seçim sürecinde bütün muhtarlar büyük vaatlerle sahada oy toplamak için büyük mesai harcadı. Seçimlerin üzerinden 6 ay geçti muhtarlar çalışmalarına başladı. Seçimde 2 bin 338 oy ile Selahattin Eyubbi Mahallesi’ne muhtar seçilen Mahsum Aslan, verdiği vaatleri bir bir yerine getirdiği için mahallenin takdirini topladı.
Bir kısmını yaptı
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 1992 yılında dünyaya gelen Aslan, Bingöl Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu. 17 bin 800 nüfusluk mahallede muhtar adayı olan Aslan, 6 bin 200 oydan 2 bin 338 oy alarak 3 rakibini geride bıraktı. Aslan, seçim sürecinde; uyuşturucu ile mücadele, kütüphane kurma, üniversiteye hazırlanan gençler için kitap temini, whatsapp ihbar hattı kurulması, sosyal yardımlaşma derneğinin kurulması, çöp konteynır ve geri dönüşüm kutularının artırılması, bedensel engelli bireylerin tekerlekli sandalye ve akülü araba ihtiyaçlarının karşılanması, sokak hayvanları için mama ve su kaplarının yerleştirilmesi gibi birçok vaatte bulundu. Vaatlerinin bir kısmını yerine getiren Mahsum Aslan, bir kısmı için de destek bekliyor.
İlk iş yolları yaptı
Seçildikten sonra ilk iş olarak mahallenin yollarının yapılması için girişimlerde bulunduğunu anlatan Aslan icraatlarını şu şekilde anlattı: “Üç yıldır berbat bir halde olan yolların asfaltını yeniledik. Batıkent tarlası kısmında her yer alkol şişeleri ve çöplerle doluydu iş makineleri ile büyük bir temizlik yaptırdık. Mahalle genelinde büyük bir temizlik yaptırdık. İlaçlama çalışmaları yaptık. Okul önündeki kasisleri yenilettik. Mahalledeki bütün çukurları kapattık. Yıllardır ışıklandırması olmayan parkların ışıklandırma sorununu giderdik. Bu konuda Bağlar Belediye Başkanı Siraç Çelik bizlere çok yardımcı oldu.”
Kütüphane için çalışıyor
Seçim sürecinde kütüphane vaadini, gerçekleştirmek için gerekli girişimleri yaptığını ifade eden Aslan “Eskiden bizim mahalleden Mezopotamya Gençlik Merkezi vardı. Burada ben de bilgisayar kursu veriyordum. Çocuklar için büyük sosyal bir alandı. İçinde spor sahası, kütüphanesi vardı. Fakat kayyım sürecinde burası nikah dairesine çevrildi. Buranın tekrardan eski haline çevrilmesi için belediye başkanı ile görüştük, önümüzdeki süreçte buranın eski haline getirmesi için çalışma yapılacağının sözünü aldık. Ayrıca kitap kampanyası başlattık. Üniversiteye hazırlık için gelen kitapları, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.
‘Çalışmalarımız devam edecek’
Oluşturduğu kaynaklarla çalışmalarını genişlettiğini ifade eden Aslan, yaptığı sosyal çalışmaları şöyle aktardı: “Diyarbakır’ın, mahallenin hayırseverleri ile görüşmeler yaptım. 4 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye temin ettik. Maddi durumu kötü olan 40 aileye erzak yardımında bulunduk. Okula başlayan çocuklara kırtasiye yardımında bulunduk. Uyuşturucu ile mücadelede çalışmalarımıza başladık. Gençlerle iletişim halindeyiz. Fakat o konuda daha bir ilerleme kat edemedik. Fakat çalışmalarımız devam edecek.”
‘Muhtardan çok memnunuz’
Mahalle muhtarında çok memnun olduklarını dile getiren bir mahalle sakini şöyle konuştu: “Tek başıma 3 çocuğuma bakıyorum. Maddi durumum yok. Allah muhtardan razı olsun. Daha önce hiç tanımıyordum. İlk defa gittim ve beni eli boş göndermedi. Kendisinden çok razıyız. Her şeyde yardımcı oluyor. Kendisinden çok memnunuz.” Diğer bir mahalle sakini ise: “Daha önceki muhtarın hiçbir çalışmasını görmedik. Yeni muhtarımız çok iyi, memnunuz. Bize çok yardımcı oldu” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.