100 bin konut nerede?

100 bin konut nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “5 yılda 100 bin konut” açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

AMİDA HABER- Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu 10 ilde enkaz kaldırma çalışmaları ve göç devam ediyor. Depremin vurduğu Maraş, Hatay ve Adıyman’da ciddi bir göç trafiği yaşanıyor. Depremzedelerin tek umudu çadır ve konteynır.

Ekrem İmamoğlu Hatay’da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Hatay’da depremzedeleri ziyaret etmesi sosyal medyada gündem oldu. Bir grup sosyal medyada kampanya başlattı. #100BinKonutNerede hashtag’ı sosyal medyada ilgi görüyor.

Sosyal medya kullanıcılarının bazı paylaşımları şöyle:

Ekrem İmamoğlu 10 bin sosyal konut vaadinde bulunmuş 5 yıl içinde 100 bin konutun kentsel dönüşüme sokulacağını söylemişti. Şimdi soralım #100BinKonutNerede?”.

Başka bir kullanıcı ise, “Ekrem İmamoğlu’na #100BinKonutNerede sorusunu sormadan önce, Erdoğan’ın deprem zedelere “bir yıl içinde tüm yapıları yapacağız” sözünü sorgulayın. Bir yılda afet bölgesindeki enkazı kaldıramazsınız ki 14 Mayıs’ta işiniz bitiyor”.

İmamoğlu ne söylemişti?

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 3 yıl önce 10 bin sosyal konut vaadinde bulunmuş, 5 yıl içinde 100 bin konutun kentsel dönüşüme sokulacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.