AK Parti listesinden Milletvekili seçilen Faruk Dinç kimdir?

AK Parti listesinden Milletvekili seçilen Faruk Dinç kimdir?

Faruk Dinç 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti listelerinden Mersin Milletvekili seçildi. Vatandaşlar, Milletvekili seçilen Dinç’in kim olduğunu, nereli olduğunu ve mesleğinin ne olduğunu araştırmaya başladı.

AMİDA HABER- AK Parti listesinden milletvekili seçilen Faruk Dinç’in hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki, Faruk Dinç kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte ayrıntılar...

Faruk Dinç kimdir?

1985 yılında Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyünde doğdu. İlkokulu Pekmezciler köyünde, ortaokulu Dicle Kocaalan YİBO'da okudu. Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Dinç, birçok yerel ve ulusal kanalda siyer ve sağlık programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı.

Siyaset hayatına HÜDA PAR'la başlayan Dinç, partisinin kurucu gençlik kolları başkanlığını üstlendi. HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Dinç, bir dönem Diyarbakır İl Başkanlığı görevini sürdürdü. Evli ve 3 çocuk babası olan Dinç; Kürtçe, Zazaca ve İngilizce biliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.