Bir istifa da o ilçeden: Eşbaşkan ve meclis üyeleri DEM Parti’den istifa etti

Bir istifa da o ilçeden: Eşbaşkan ve meclis üyeleri DEM Parti’den istifa etti
Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı İkiköprü Belde Belediye Eşbaşkanı Halil İbrahim Karabulut ve meclis üyeleri DEM Parti’den istifa etti.

AMİDA HABER – Türkiye’de 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) listesinden İkiköprü Belediye Eşbaşkanı olarak seçilen Halil İbrahim Karabulut partisi DEM’den istifa etti. Batmanlı gazeteci Bilal Güldem’in paylaştığı bilgilere göre Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı İkiköprü Belde Belediye Eşbaşkanı Halil İbrahim Karabulut ile birlikte meclis üyeleri de DEM Parti’den toplu halde istifa ettiler. İstifa gerekçeleri konusunda herhangi bir açıklama yapmayan başkan ve meclis üyelerinin konu ile ilgili basını bilgilendirmesi bekleniyor.

Birecik Eşbaşkan’ı da istifa etmişti

karabulut1.jpg

DEM Parti Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde de yerel seçimlerde birinci parti olarak çıkmıştı. Yerel seçimlerde DEP’ten bugüne ilk defa Birecik’te belediye kazanılmıştı. Ancak seçimden hemen sonra büyük farkla DEM Parti’den Belediye Eşbaşkanı olarak seçilen Mehmet Begit ve 3 meclis üyesi partisinden istifa etmişti. İstifa sonrası DEM Partililer ile Begit arasında tansiyon yükselmişti. İki taraf arasında yaşanan sataşmalardan sonra DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binası kurşunlanmıştı. Yapılan soruşturma sonucunda DEM’den istifa eden Belediye Eşbaşkanı Mehmet Begit’in kardeşi gözaltına alınmıştı.

Hakkari olayı mı tetikledi?

karabulut.jpg

Beşiri’nin İkiköprü ilçesinde DEM Parti’ye oy veren vatandaşlar eşbaşkanın istifa etmesi şaşkınlıkla karşıladı. İstifanın Hakkari Belediyesi’ne yapılan kayyım atamasından sonra gelmesi dikkat çekti. İstifa ederek bağımsız olan Karabulut ve meclis üyelerinin herhangi bir partiye geçip geçmeyeceği netleşmedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.