Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Kürtçe krizi

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Kürtçe krizi
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Devrim Demir, meclis toplantısında 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle Kürtçe konuştu. Demir’in konuşmasının ardından söz alan Ak Parti meclis üyeleri olayı anlamadıklarını söyleyerek, “bize saygısızlık yapıyorsunuz”

AMİDA HABER – Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Devrim Demir, belediye meclis toplantısının açılışını 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle Kürtçe yaptı. Konuşmasında “Meclis toplantımıza başlamadan önce bunu hatırlatayım. Bugün 15 Mayıs ve Kürt Dil Bayramı. Bu vesileyle Kürt Dil Bayramı tüm Kürtlere kutlu olsun” dedi. Celadet Ali Bedirhan ve arkadaşları tarafından 1932’de ilk defa latin alfabesiyle Hawar dergisinin çıkarıldığını hatırlatan Demir, “2006 yılından bu yana tüm Kürtçe severler bu günü dil bayramı olarak kutluyor. Biz de bu vesileyle tekrar kutlu olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ak Partili üye: Bizi hiçe saymayın

mardin-buyuksehir1.jpeg

Medyaya servis edilen görüntülerde, Eşbaşkan Demir’in konuşmasından sonra bir Ak Parti meclis üyesinin “Başkanım kusura bakma, biz de aynı havayı soluyoruz. Aynı güneşin altındayız. Aynı memleketteyiz. Açılışı bari Türkçe yapsaydınız” diyerek, şunları söyledi: “Keşke açılışı Türkçe yapsaydınız ve Kürtçe devam etseydiniz, biz de anlasaydık. Biz de karşı değiliz.”

‘Karşı olmasaydınız sıkıntı çıkarmadınız’

mardin-buyuksehir-manset.jpeg

Bunun üzerine tekrar söz alan Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir “Siz karşı olmasaydınız böyle konuşmazdınız” diye çıkıştı. Ak Partili meclis üyeleri ise “Biz karşı değiliz. Biz de kutlu olsun diyoruz. Bizi hiçe saymayın lütfen. Bize de saygı duyulsun” tepkisinde bulundu. Demir tekrar söz alarak, “Biz hiç kimseye saygısızlık yapmıyoruz. Sorun zaten burada; Kürtçe konuştuğumuzda sıkıntı çıkarıyorsunuz” cevabını verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.