DEM Parti’den istifa eden Karabulat’a tepki: Tehdit yöntemi…

DEM Parti’den istifa eden Karabulat’a tepki: Tehdit yöntemi…
DEM Parti, Batman İkiköprü Beldesi’nde partiden istifa eden Halil İbrahim Karabulut'a dair açıklama yaptı. DEM Parti, “İktidarın başvurduğu tehdit yöntemi Halil İbrahim Karabulut’un zayıf kişiliği karşısında sonuç alıcı olmuştur” tepkisinde bulundu.

AMİDA HABER- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Beldesi'nde partiden istifa ettiğini açıklayan Halil İbrahim Karabulut'a dair açıklama yaptı.

dem-parti.jpg

'Halik İbrahim Karabulut'u aday gösterdik'

İkiköprü’de ön seçim yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, devamla şunlar belirtildi: "Batman’ın İkiköprü beldesi de yine bu yöntemler esas alınarak adaylarımızın belirlendiği yerellerden biri olmuştur. Partimiz eşbaşkanlık sistemi temelinde İkiköprü beldesinde Celile Yıldız ve Halil İbrahim Karabulut’u aday göstermiştir. İki eşbaşkan adayıyla birlikte İkiköprü beldesinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde partimiz DEM Parti, %58,98 oy oranı ile seçimi kazanmıştır. İkiköprü halkı iradesini DEM Partiden yana ortaya koymuş ve partisine bir kez daha sahip çıktığını göstermiştir.

meclis-uyesi.jpg

'Tehdit yöntemi zayıf kişiliği karşısında sonuç alıcı oldu'

Geçtiğimiz hafta istifa ettiğini açıklayan Halil İbrahim Karabulut ile bir haftalık süreç boyunca yapıcı ve kazanımcı kimi görüşmeler gerçekleştirilmiş fakat söz konusu bu görüşmelerden bir sonuç alınamamıştır. İktidarın başvurduğu tehdit yöntemi Halil İbrahim Karabulut’un zayıf kişiliği karşısında sonuç alıcı olmuştur. Söz konusu bu şahıs, İkiköprü halkının 31 Mart’ta sandıklarda partimize karşı gösterdiği teveccühü şahsi algılama yanılgısına kapılmıştır. İkiköprü halkı kişilere değil partisine oyunu vermiştir ve partisinin yönetime gelmesi noktasında irade beyanında bulunmuştur.

İstifa çağrısı

dem-parti1.jpg

Halil İbrahim Karabulut’a buradan çağrıda bulunuyoruz. Bugün iktidarın tehditlerine karşı gösterdiği cesaretten yoksun tutumundan dolayı bulunduğu İkiköprü Belediye Eşbaşkanlığı makamından da istifa etmesi halkımızın kendisinden beklentisidir. Kendisi bugünden itibaren halkın iradesini yansıtan bir kişi olamayacaktır. İkiköprü halkının nezdinde zayıf kişiliği ile anılacaktır" denildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum