Batman’da büyükbaş hayvanlar denetime takıldı: Hayvan sahiplerine ceza uygulandı

Batman’da büyükbaş hayvanlar denetime takıldı: Hayvan sahiplerine ceza uygulandı
Batman’da can ve mal kaybına sebep olan başıboş büyükbaş hayvanların sahipleri hakkında cezai işlem uygulanmaya başlandığı duyuruldu.

AMİDA HABER - Batman’ın Kozluk ilçesinde çöp bidonlarını deviren, çevreyi kirleten, trafik düzenini bozan, kazalara, can ve mal kaybına sebep olan başıboş hayvanların sahiplerine cezai işlem uygulandığı açıklandı.

kozluk.jpeg

Kozluk Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kozluk Belediyesi zabıta ekipleri ortak uygulama yaparak; çöp bidonlarını deviren, çevreyi kirleten, trafik düzenini bozan, kazalara, can ve mal kaybına sebep olan başıboş büyükbaş hayvanların sahipleri hakkında cezai işlem uyguladığın duyuruldu.

Ekiplerce yapılan denetimlerle, can ve mal kaybı, çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen uygulama ile sosyal alanların korunması hedeflendiği belirtildi.

kozluk2.jpg

Denetimlerle vatandaşların can ve mal kaybı, çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Kaymakam Ekrem Güngör, "Başıboş bırakılan büyükbaş hayvan sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereği ceza uygulanarak, yasal işlem başlatılacaktır. Hayvan sahiplerine önemle duyurulur” dedi.

Kozluk Kaymakamlığınca yapılan açıklamada denetimler artarak devam edeceği öğrenildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.