83 yaşındaki Dersimli Şerife nene 2 saat halay başında kalarak gençlere taş çıkarttı

83 yaşındaki Dersimli Şerife nene 2 saat halay başında kalarak gençlere taş çıkarttı
Dersim’de bir düğüne katılan 83 yaşındaki Şerife nene, bitmeyen enerjisiyle 2 saat boyunca halay başını kimseye teslim etmedi.

AMİDA HABER - Dersim’in Çemişgezek ilçesinde bir düğüne katılan 83 yaşındaki Şerife Cebeci, 2 saat boyunca halay çekti. Performansıyla gençlere taş çıkaran Şerife nene, sağlığını Ulukale dutuna bağladı.

dersim-halay1.jpg

Dersim’de yaz sezonunun gelmesiyle birlikte şehirde düğünlere start verildi. Çemişgezek ilçesinde gerçekleşen bir düğünde 83 yaşında olan Şerife Cebeci adındaki bir vatandaş 2 saate yakın halay başında sempatik ve hareketli oyunlarıyla gençlere adeta taş çıkarttı.

dersim-halay2.jpg

‘Sağlığımı Çemişgezek dutuna borçluyum’

Oynanan halayda gençler bile yorgun düşerken, halayın başında enerjik haliyle dikkat çeken Şerife nene, enerjik yapısı ve sağlığını Çemişgezek ilçesinden dünyaya ihraç edilen Ulukale dutuna bağladı.

dersim-halay3.jpg

Şerife Cebeci, "Ben Çemişgezek ilçesi Erkalkan Köyü’nde yaşıyorum. Bu ilçede düğüne de giderim, cenazeye de. Bugün düğüne geldim. Düğüne gelen oynar. Ben 83 yaşındayım ve halay çekmeyi seviyorum. Sağlığımı, Çemişgezek Ulukale dutuna borçluyum" dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.