Diyarbakır Ticaret Odası Adıyaman’da Kültür Sanat Merkezi açtı

Diyarbakır Ticaret Odası Adıyaman’da Kültür Sanat Merkezi açtı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)’nun desteği ile Adıyaman’ın Kömür beldesinde kültür sanat merkezi açıldı. Açılışta konuşan DTSO Başkanı Kaya, çocuk ve kadınlar için proje üretmeye devam edeceklerini söyledi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), İstanbul Kültür Sanat Vakfı, AB Türkiye Delagasyonu desteği ile Önce Çocuklar Derneği’nin Adıyaman Kömür beldesinde inşa ettiği çocuklar için kültür sanat merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa DTSO Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri Faruk Korkmaz, Selahattin Yıldırım, Meryem Özdemir Ok, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Kömür Belediye Başkanı Hasari Talaş, Yargı ve İç İşleri Bölüm Başkanı Alexander Fricke’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kaya: Desteğin önemi büyük

komur1.jpg

Açılışta konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, işbirliği ve yerel dinamiklerin ortaklaşmasının önemine değinerek, “Deprem sonrası Adıyaman’a kültür-sanat alanında yapılan desteğin önemi büyük. Bu yeni kültür-sanat merkezinin hayata geçmesinde desteği bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Biz Diyarbakır’da faaliyet gösteriyoruz. Ancak deprem sonrasında Adıyaman’da özellikle kırsal alanda çocuklar için başlatılan bu projeye kayıtsız kalmak istemedik. Önce çocuklar derneğinin başlattığı çalışmaya üye işletmelerimiz Dimer ve Diyar A. Ş. İle birlikte katkı sunduk. Diyarbakır merkezli olan ama özellikle Adıyaman ilinde çocuklar ve kadınlar için çalışma yapan sivil toplum örgütlerimizi desteklemeye çalışıyoruz” dedi.

Tutdere: Birlik ve dayanışmamız sürecek

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise, "Bugün bizim için, Adıyaman için, Kömür için heyecanlı bir gün. Bu heyecanı, burada bulunan tüm kurumların, bundan sonra şehrimize yapacakları çalışmalara verecekleri desteğin bir işareti olarak da kabul ediyoruz. Bundan sonra birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini, bu topraklarda hep beraber hayata geçireceğiz ve şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Özellikle çocuklar ve kadınlara yönelik yapılan her türlü çalışma, gelecek nesillere miras bıraktığınız eserler olacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.