Kayseri'de olaylar büyüdü: 10 polis yaralandı, güvenlik önlemleri arttırıldı

Kayseri'de olaylar büyüdü: 10 polis yaralandı, güvenlik önlemleri arttırıldı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine toplanan kalabalık, yabancı uyruklulara ait araçları ateşe verdi, işyerlerine zarar verdi. Olaylarda 10 polis yaralandı.

AMİDA HABER - İddiaya göre, Kayseri Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı ve bunun üzerine kent karıştı.

Gece saatlerinde yaşanan olayın ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Özel harekat polisleri tarafından alınan şüpheli emniyete götürülürken, Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde kalabalık gruplar; yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirerek ateşe verdi. TOMA araçları ile itfaiye ekipleri şehirde çıkan yangınlara müdahale etti.

kayseriii.jpg


Çıkan olaylarda yaralanan 10 polis hastanelerde tedavi altına alındıığı öğrenildi.

Vali: Herkes evlerine gitsin

Olay yerine giden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; "Ben sizin öfkenizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmentgazi Mahallesi'nde böyle alçaklık olmayacak. Hiçbir polisimizin ve vatandaşımızın burnu kanamasın. Ne gerekirse yapacağız. Ama şu an dağılalım. Ne polisimizin ne de kimsenin canı yansın. Lütfen herkes evlerine gitsin. Devlet gereğini sonuna kadar yapacak" ifadelerini kullandı.

kayseriie.jpg

Güvenlik önlemleri arttırıldı

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de şehir genelinde güvenlik önlemlerini arttırarak, mahallelere giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.