Kızılderililerden depremzedelere yardım

Kızılderililerden depremzedelere yardım

Amerika’nın Kızılderili kabileleri, Maraş merkezli depremin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman’a yardım eli uzattı. Kabile Başkanı Charlene Nijmeh, bir TIR dolusu yardımla kente gelerek depremzedelerle buluştu.

AMİDA HABER- Maraş merkezli depremin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman’da binlerce kişi hayatını kaybetti, yüzlerce bina için ise acil yıkım kararı çıktı. Hayalet kente dönen Adıyaman’da çalışmalar devam ederken, çok uzaklardan anlamlı bir yardım geldi. Amerika’nın San Francisco Körfez Bölgesi’nde yaşayan Muwekma Ohlone Kızılderili Kabilesi, Adıyaman’daki depremzedeler için seferber oldu. Kabile üyelerinden toplanan paralarla alınan bir TIR dolusu yardım kente ulaştırıldı. Kabile başkanı Charlene Nijmeh’in eşlik ettiği TIR, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın önüne geldi.

Yardımlar depremzede vatandaşlara dağıtıldı

amerika1.jpg

‘Çok üzgünüm’

Yardımları dağıttıktan sonra açıklama yapan Nijmeh, savaş sonrası gibi bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Daha önce tekstil sektörüyle ticaret yapmak için kente geldiğini ifade eden Nijmeh, “Sanki burada savaş olmuş ve savaş sonrası gibi bir durum var. Kendimi buraya bağlı hissediyorum çünkü burada iş yapan biriyim. İnsanlarla konuşuyorum. Hissettiğim duygular yoğun. İnsanların yaşadıklarını hissedebiliyorum. Felaketten dolayı çok üzgünüm. Döndüğümde yardımların sürmesi için çalışacağım” diye konuştu. Haber: Mahmut Bozarslan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.