Konya’daki katliam davasında karar çıktı: 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Konya’daki katliam davasında karar çıktı: 7 kez ağırlaştırılmış müebbet
Son dakika: Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili sanık Mehmet Altun'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet, farklı suçlardan da 10 yıl hapis cezası verildi.

AMİDA HABER- Konya’nın Meram ilçesinde 12 Mayıs 2021 tarihinde Keleş ve Çalık aileleri tarafından ırkçı saldırıya maruz bırakılan Dedeoğluları ailesinden 7 kişinin ölümüne neden olan davanın duruşmasında karar çıktı.

Mahkeme heyeti avukatları dışarı çıkarttı

Mahkeme karara duruşmasında sanık Mehmet Altun'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıl hapis cezası, diğer sanıklar için ise beraat kararı verdi.

Tüm taleplerimiz reddedildi

Duruşmada söz alan Dedeoğlullları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, “Katliamın arkasında kimlerin olduğuna dair araştırılmasını istediğimiz tüm taleplerimiz reddedildi” diyerek tepkide bulundu.

Eren: Hukuk mücadelemiz sürecek

Mahkemenin verdiği kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Mahkeme kararını açıkladı; sadece tetiği çeken sanığa 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Biz bu katliamın gerçekleştirilme saikini de tetikçinin tek başına gerçekleştirmediğini de çok iyi biliyoruz. Gerçekler açığa çıkana kadar hukuk mücadelemiz sürecek” paylaşımında bulundu.

Zanlı 4 Ağustos'ta yakalanmıştı

Katliam, Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi’nde 30 Temmuz'da yaşanmıştı. Bir evde 7 kişinin ölü bulunduğu ihbarı üzerine adrese yönlendirilen sağlık ekipleri 7 kişinin yaşamını yitirdiğini belirlemişti. Cinayet zanlısı Mehmet Altun 4 Ağustos’ta yakalanmıştı. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.