Seçimler iptal edildi: O ilçede silah sesleri susmadı

Seçimler iptal edildi: O ilçede silah sesleri susmadı

Şanlıurfa İl Seçim Kurulu, Siverek ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Kararın ardından İlçede silah sesleri susmadı. Bir çocuk yaralandı. AK Parti ve Yeniden Refah Partisi adayı, provokasyon uyarısı yaptı.

AMİDA HABER- Şanlıurfa İl Seçim Kurulu, Siverek ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Kararın ardından İlçenin her mahallesinden silah sesleri yükseldi. Gece geç saatlere kadar havaya sıkılan mermilerden biri 10 yaşındaki çocuğa isabet etti. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye 112 ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan Muhammed K isimli çocuk hastaneye kaldırıldı.

(Solda) Hasan İzol, sağda Ali Murat Bucak

izol-bucak.jpg

‘Provokasyonlara gelmeyin’

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol, “Lütfen silah sıkmayın halkımızın hayatini riske atmayın Kıymetli hemşehrilerim bu bir demokrasi yarışıdır. Her bir aday Siverek’i daha iyi bir yere getirmek için uğraşmaktadır. Hepimiz kirveyiz, akrabayız, dostuz,komşuyuz. Siverekteki tüm aileler düşman değil kardeş ailelerdir. Lütfen provokasyonlara gelmeyin. Siverek’in huzuru ve refahı için çalışmaya devam edelim” ifadelerini kullandı.

‘Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum’

AK Parti adayı Ali Murat Bucak ise, “İl Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim yenileme kararından sonra, gereksiz kargaşa ve provokasyon yaratma gayreti içinde olacak olan gruplara uymayalım. Sizleri soğukkanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Yorgun merminin isabet etmesi sonucu yaralanan genç kardeşimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Hemşehrilerimi sağduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum