‘Şenyaşar davası’ yarın Malatya’da görülecek

‘Şenyaşar davası’ yarın Malatya’da görülecek
Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın seçim gezisi sırasında çıkan silahlı kavga ile ilgili dava yarın Malatya’da görülecek.

AMİDA HABER - Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halil İbrahim Yıldız’ın akrabalarının da aralarında olduğu 14 kişi hakkında “kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs” 5 kişi hakkında ise “kamu malına zarar verme, işyeri dokunulmazlığını ihlal etme, suç delillerini yok etme ve bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” suçlarından iddianame hazırladı. İddianamede, 14 sanık hakkında iki kez müebbet ve 45 yıla kadar hapis, 5 sanık hakkında ise 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Duruşma yarın

19 kişinin yargılandığı “güvenlik” gerekçesiyle Malatya’ya alındı. Davanın ilk duruşması yarın Malatya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ne olmuştu?

Suruç'ta 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi sırasında, Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında tartışma çıkmıştı. Silahların kullanıldığı olayda, Adil Şenyaşar, Celal Şenyaşar ve Esvet Şenyaşar öldürülmüştü. Olaydan sonra Şenyaşar ailesinden Fadıl Şenyaşar tutuklanmış, 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Emine Şenyaşar, katillerin adil bir şekilde yargılanması için 2021 yılından bu yana Şanlıurfa Adliyesi önünde “adalet nöbeti” eylemi başlatmıştı. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.