Şırnak’ta deprem: Uzmanı uyarmıştı

Şırnak’ta deprem: Uzmanı uyarmıştı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Uğur uyarmıştı.

AMİDA HABER – Boğaziçi Üniversitesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü Kandilli Rasathanesi, Şırnak merkezli bir depremin yaşandığını duyurdu.

Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre bugün 11:30’da Şırnak ilinin Cizre ilçesine bağlı köy olan Bozalan'da yerin 5.0 kilometre derinliğinde 3.0 büyüklüğünde meydana geldi.

Şırnak fay hattı üzerinde

Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Uğur, bi süre önce Adıyaman, Bitlis ve Hakkari arasında bulunan yerleşim yerlerinin deprem bölgesinde olduğunu, Şırnak'ın diri fay hattı üzerinde olduğunu söylemişti.

“Aktif olmayan faylar aktif hale geldi'

İbrahim Behram Uğur, Şırnak'tan geçen ve aktif olmayan 2 farklı fay hattının olduğunu belirterek, 2012 yılında Şırnak'ta meydana gelen 2 deprem ile birlikte bu fay hatlarının aktif hale geldiği ve güncel diri fay hattı haritasının yeninden çizildiğini ifade etmişti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.