TMOOB: Kayyum 11 taşınmazı satılığa çıkardı

TMOOB: Kayyum 11 taşınmazı satılığa çıkardı
TMOOB Mardin İlk Koordinasyon Kurulu, kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehri Belediyesi’nin 11 taşınmazı saltığa çıkarmasına tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu (İKK), kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin belediyeye ait 11 taşınmazı satılığa çıkarmasına ilişkin açıklama yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Mardin Şube binasında yapılan açıklamaya, TMMOB yöneticileri katıldı. Açıklama metnini Dönem Sözcüsü Aydın Aslan okudu.

'11 taşınmaz satılığa çıkarıldı'

Önceki kayyım Mustafa Yaman döneminde belediyeye ait taşınmazların satılığa çıkarılmasına meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları olarak karşı çıktıklarını ve tepkiler üzerine satışların durdurulduğunu kaydeden Aslan, “Mahmut Demirtaş yönetimi belediye taşınmazlarının satışına dair tepkilerin olduğu bilinmesine rağmen belediyeye ait 11 adet taşınmazı satılığa çıkardı” dedi.

'Kamu zararı var'

Söz konusu taşınmazların belediyeye kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme amacıyla bedelsiz devri yapılan taşınmazlar olduğuna dikkat çeken Aslan, “Depremler sonrasında bölge halkının kentsel dönüşüm beklentisi varken kayyım yönetimlerinin bu beklentiye cevabı belediyenin kalan taşınmazlarını satmak olmuştur. Yaptığımız piyasa araştırması ve teknik incelemeler neticesinde parsellerin ‘kamu yararı’ adı altında piyasa ederinin çok altında satışa çıkarılmıştır. Emlak piyasasındaki arsa arazi spekülasyonu da dikkate alınarak yapılan piyasa araştırmasında Artuklu ilçesindeki parsellerin belirlenen fiyatlar üzerinden satılması durumunda minimum 300 milyon TL kamu zararı ortaya çıkacağı tespit edilmiştir. Kamu kaynaklarının siyasi rant yerine etkin ve toplumun ihtiyaçlarına göre kullanılması gerekir” ifadelerini kullandı.

Aslan, TMMOB İKK olarak kamu zararına ve toplumsal huzursuzluğa neden olacak söz konusu parsellerin satışının derhal durdurulması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.