Valinin azarladığı müftü apar topar Ankara’ya gitti

Valinin azarladığı müftü apar topar Ankara’ya gitti

Batman Valisi’nin cemaatin önünde azarladığı Batman İl Müftüsü Nihat Kök, apar topar Ankara’ya gitti. Batman'daki görevinden ayrılan Kök'ün yerine yeni müftü atandı.

AMİDA HABER - Edinilen bilgiye göre, olay geçtiğimiz ay Batman’da meydana geldi. Batman Valisi, İl Müftüsü Nihat Kök’ü Cuma namazı kılındığı sırada cemaatin önünde azarladı. İddialara göre, Diyanet Genel Merkezi’ni arayan Kök, görevden affını istedi. Kök, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile merkeze atandı. Yerine Bursa Osmangazi Müftüsü Ahmet Durmuş atandı.

‘Vali her platformda azarlıyordu’

Mil- Diyanet Sen Başkanı Celaleddin Gül konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, din görevlilerinin maruz kaldığı mobingin arttığı belirtildi. Diğer kamu görevlileri için işletilen hukukun din görevlileri için işletilmediğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Teşkilat çalışmaları kapsamında önceki gün Batman’a uğramış arkadaşlarımıza ‘il müftümüzden de randevu alınız görüşelim’ demiştim. Orada bulunan kalabalık bir grup: ‘Başkanım haberiniz yok galiba, il müftümüz görevden affını isteyerek Ankara’ya gitti’ dediler. Doğrusu çok şaşırdık. ‘Konuya ilişkin detaylı bilgi verebilir misiniz? dedim. Orada bulunanlar ‘Başkanım, valimiz her platformda, her toplantıda, köy ziyaretlerinde, mahalle toplantılarında, kurum amirleri toplantılarında sürekli il müftümüzü küçük düşürücü azarlayıcı cümleler sarf ederek toplum içinde sürekli rencide ediyordu, bu duruma uzun süre sabreden il müftümüz nihayet dayanamayarak personel ile bir veda programı düzenleyip görevinden affını talep ederek Ankara’ya döndü’ şeklindeki kamuoyuna yansımış iddiaları bana ilettiler.”

İçişleri Bakanı’na çağrı

Açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrı yapılarak şu ifadeler eyer verildi: “Evet; Batman’da yaşanan bu olay bizleri derinden üzmüştür. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın Batman’da yaşanan bu gelişmeye kayıtsız kalmayacağına ve gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır. TEKLİF: Mezun olan ve yeni atanan ilçe kaymakamları için düzenlenen seminerlere mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığı da davet edilmeli, Başkanlığımızın çalışmalarına ilişkin sunum yapılmalıdır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.