100 yaban hayvanı doğaya salındı

100 yaban hayvanı doğaya salındı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, son altı ayda yaklaşık 100 yavru yaban hayvanını tedavi etti ve bunların çoğunu doğal ortamlarına geri kazandırdı.

AMİDA HABER - Van Gölü havzasının geniş coğrafyası ve zengin sulak alanları, yaban hayatının hareketli olduğu bir bölge olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle, annelerinden ayrılmış veya yuvalarından erken ayrılmış yavru yaban hayvanları sıkça merkeze getirilip, tedavi altına alınıyor.

baykus-doga-yasam.jpg

Bu yıl merkezde tedavi gören yavrular arasında kurt, ayı, kerkenez, karga, baykuş, puhu ve dağ keçisi gibi türler yer alıyor. Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü havzasındaki yaban hayatının sorunlarıyla ilgilendiklerini ve ekolojik dengeyi koruma amacıyla çalıştıklarını belirtti. Bahar döneminde, özellikle annelerinden ayrılmış veya yaralanmış yavru yaban hayvanlarının merkeze başvurduğunu ifade eden Aslan, bu yıl en fazla kerkenez ve karga yavrularıyla karşılaştıklarını söyledi.

doga-yasam-kartal.jpg

Aslan, yavru kuşların merkezde "kreş hizmeti" gibi bir bakımdan geçtiğini ve büyüdüklerinde çoğunu doğaya kazandırdıklarını belirtti. Aslan: "Bu sene merkezimize 100'e yakın yaban hayvanı yavrusu geldi. Bunların içerisinde annelerinden koparılmış dağ keçisi, kurt ve ayı yavruları da vardı. Yavruların büyük bir kısmını doğaya kazandırıyoruz. Bizim bakmamız ayrı, doğaya alışarak büyümeleri ayrı. Dolayısıyla bir yavru görüldüğü zaman, kesinlikle oradan uzaklaştırmamalı. Annesi insanları görünce kaçmış ya da kenarda bekleyebilir. İnsanlar oradan çekilince yavrusuna dönecektir” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.