300 yıllık miras: Hem doğal hem temiz!

300 yıllık miras: Hem doğal hem temiz!
 Muhabir
Mardin'in Mazıdağı İlçesi’nde yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan doğal su kaynağı, mahalle sakinlerinin içme suyu ihtiyacını karşılıyor.

AMİDA HABER- Mardin’in Mazıdağı İlçesinde bulunan ve yüzlerce yıllık geçmişi olan doğal bir su kaynağı, hem mahalle sakinlerinin hem de çevrede yaşayanların içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Mahalledeki pek çok kişi, çocukluklarından beri bu kaynaktan su içtiklerini ve suyun lezzetinin benzersiz olduğunu dile getiriyor.

Bu su yüzyıllardır temiz ve sağlıklı

mardin-su.jpg

Kaynağın bulunduğu bahçenin sahibi Davut Adar, suyun yüzyıllardır temiz ve sağlıklı olduğunu belirterek, "Osmanlılar döneminde bu bahçe babamın dedesine aitti. Büyük dedem, burayı savaşa gitmeden önce Ermenilerden satın almış. Babam öldüğünde ise burası bana kaldı. Şimdi ben ve çocuklarım bu suyu içiyoruz” dedi.

300 yıllık miras

mardin.jpg

Davut Adar, bahçenin 300 yıldan fazladır kendi ailelerine ait olduğunu belirterek şunları söyledi: "Mazıdağı eskiden Derik’e bağlıydı, Derik ise Diyarbakır’a. O zamanlardan beri bu bahçe bizimdir. Dedem ve babam hep bu suyu içti. Şimdi de biz içiyoruz. Doktorlar buraya gelip sudan örnek aldı ve tahlil için Ankara’ya yolladı. Sonuçlar suyun temiz ve sağlıklı olduğunu gösterdi." Mahallede bazı kişilerin, kaynağın suyunun hastalıklı olabileceği konusunda endişeleri olsa da yapılan tahliller bu iddiaları çürüttü. Mahalle sakinleri, bu tarihi su kaynağının kendileri için bir nimet olduğunu belirterek, yüzyıllardır bu suyu içmeye devam ettiklerini söylüyorlar.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.