Besicilerin kışa hazırlıkları gece gündüz devam ediyor

Besicilerin kışa hazırlıkları gece gündüz devam ediyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

Bölgede ağır kış şartlarında hayvanlarını beslemek için besiciler gece gündüz tarlalarda çalışarak kışlık yem topluyorlar.

AMİDA HABER – Bölgede uzun geçen kış aylarında hayvanlarını içeride besleyen besiciler kışlık yem toplamak için gece gündüz ter döküyor.

Yaz mevsimi boyunca tarlalarda çalışan çiftçiler, imece usulü ile çalışıp birbirlerine destek oluyorlar. Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi de hayvancılığın yoğun yapıldığı bölgelerden biri. Burada kışlar uzun geçiyor. Yaz aylarında hayvanlarını yaylalarda besleyen çiftçiler, bir taraftan da kış yem hazırlıyorlar.

Tarım makineleri ve tırpanlarla biçtikleri otları bir süre güneşte kuruttuktan sonra balya haline getiren çiftçiler, daha sonra yemleri traktörlerle köye taşıyıp evlerinin yakınlarında üst üste yığıyor. Gündüzleri kavurucu sıcakta ot biçen çiftçiler, gece de daha önce topladıkları ve balya haline getirdikleri koru otları patosa atıyor.

Çiftler, bu sene yağmurların uzun süre yağması nedeniyle işlerinin önceki yıllara göre biraz daha uzadığını söyledi. Eylül ayının ortalarına kadar gece gündüz çalışacaklarını söyleyen çiftçiler, ancak bu şekilde uzun kış şartlarında hayvanlarını besleyebildiklerini belirtiyorlar.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.