Bingöl’de 205 dönümlük mera alanı satıldı: Köylüler perişan oldu

Bingöl’de 205 dönümlük mera alanı satıldı: Köylüler perişan oldu

Kaynak:İlkha

Bingöl’ün Sancak beldesinde, 3 köyün ortak kullandığı 205 dönümlük mera arazisi satıldı. Bingöl Valisine çağrıda bulunan köylüler duruma tepkili.

AMİDA HABER- Bingöl'ün Sancak beldesinde bulunan ve 3 köyün ortak kullandığı mera arazisinin köyden olmayan başka şahıslara teşvik etmek amacıyla satıldığını belirten köylüler, yaşanan duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar bu durumun geçim kaynaklarını tehlikeye attığını belirterek yetkililerden acil müdahale talebinde bulundu.

‘Mera giderse hayvancılık biter’

Meraların elden gitmesi durumunda kimsenin hayvancılık yapamayacağını belirten köylülerden biri, "3 köyün merasını alıp bir kişiye feda edilmiş. Teşvikten sadece o vatandaş yararlanacak, teşvik alacak diye 205 dönüm kendisine verilmiş. Burası hayvancılık bölgesi. Zaten şahıslara ait, görüyorsunuz araziyi. O gördüğünüz arazi hep şahısların tapulu yerleridir. Bu mera da elden giderse vatandaş da hayvancılık yapamaz. Başka bir gelirimiz yok. Sorunumuz budur, başka sıkıntımız yok. Dileğimiz ilgili kişilerin bize yardımcı olmalarıdır. Eğer yapılan bir işlem varsa işlem bozulsun meraysa meraya çevrilsin. Amacımız budur, başkaca bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

Bingöl Valisine çağrı

Bir kişiye peşkeş çekmek için 3 köyün mera alanının satılmasının doğru olmadığını belirten Sancak Muhtarı İzzet Artumlu, "Mera alanımızı işgal etmek amaçlı teşvik için birilerine vermek istiyorlar. 3 köyün ortak alanı olduğu için 3 bin büyükbaş hayvan, 2 bin de küçükbaş hayvan şu anda otlama yeri ve sulama alanı olduğu için bizim herhangi başka bir mera alanımız olmadığından dolayı biz itiraz ettik bu duruma. Yani devletin, milletvekillerinin bunlara bir el atmaları için. Sayın Vali Beyin de bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Halkla zaten birebir konuşuyorsunuz, fotoğrafladınız. Halk herkes buna karşıdır. Bizim mera 3 köyün mera alanıdır. Hayvancılık ölüyor burada. Yani bir kişiye, bir insana peşkeş çekmek için bütün 3 köyün alanını bitirmek de olmuyor. Vali Beyden de büyük destekler bekliyoruz. Milletvekillerimiz bize destek çıksın. Bizim bu arazimiz gitmesin, hayvancılık ölmesin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.