Bingöl’de dehşet saçmıştı: Kan dökülmeden devlet bir şey yapamıyor mu?

Bingöl’de dehşet saçmıştı: Kan dökülmeden devlet bir şey yapamıyor mu?

Kaynak:Sosyal Medya

Bingöl'de madde bağımlısı bir kişi bugün sokak ortasında 2 vatandaşı öldürmüş 7 vatandaşı da bıçakla yaralamıştı. Katil zanlısının Elazığ Ruh Sağlığı Hastanesinden kaçtığı öğrenirken, babasının CİMER’e başvurduğu ortaya çıktı.

AMİDA HABER - Bingöl merkezde eline ekmek bıçağıyla dolaşan kişi dehşet saçtı. Saldırgan önüne çıkan 2 vatandaşı öldürürken 7 vatandaşı ise bıçakla yaraladı.

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre şahsın madde bağımlısı olduğu, Elazığ’da hastaneye yatırıldığı, sonrasında ise firar ettiği ve yeni cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Şahsın babası, oğlunun kontrol altına alınması için savcılık ve CİMER’e talepte bulunduğu belgeler sosyal medyadan yayınlandı.

Babanın CİMER’e yazığı şikayette şu ifadelere yer verilmiş:

“Sayın cumhurbaşkanım; Benim oğlum 19 yaşında geçen sene liseden mezun oldu. Bingölde şuan gençler arasında hap, uyuşturucu madde çok fazla yaygın. Benim oğlum da bu illete alışmış ve artık baş edemiyorum. Siz devlet yöneticilerimizden bu illete bir çare bulmanız. Nasıl nerden geliyor bilmiyorum. Polislerimizin bu sıkıntıyı gidermelerini istirham ediyorum. Ben artık oğlumla baş edemiyorum. Evdeki tüm elektronik cihazlarımızı ya kırdı ya da sattı. Daha önce tedavi edilmesi için savcılığa başvuruda bulundum hastaneye yatırdılar fakat hastanedeki güvenlik ne durumdaysa bilmiyorum. Elazığda hastaneden kaçıp yalınayak bingöle geldi. Sanki güvenlik görevlileri bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışıyla uyuşturucuyla mücadelede çok pasif kalıyorlar. Bu illet bingölde artık ortaokul seviyelerine kadar inmiş durumda. Tedavi yapılmasını istiyorum fakat sağlık ve savcılık kendi isteği olmadan birşey yapamayacaklarını söylüyorlar. Ben bir baba olarak ne yapabilirim. Bir cinayet olmadan veya kan dökülmeden devlet birşey yapamıyor mu. Devlet bu durumda aciz davranmaması gerekir. Sonuç olarak oğlumun biran önce tedavi edilmesini istiyorum. Önce psikolog vasıtasıyla ikna edilip bu illetten kurtarılmasını istiyorum. Gereğiniz çok acilen yapılmasını arz ederim.”

Öte yandan Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bugün saat 13:30 sularında ilimiz merkez Bahçelievler Mahallesinde cinnet geçirdiği düşünülen madde bağımlısı bir sahsın kesici alet ile sivil vatandaşlarımıza yönelik yaptığı saldırı sonucu iki 2 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan 7 vatandaşımız da Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs emniyet güçlerimizce yakalanarak gözaltına alınmış olup konu ile ilgili adli işlemler devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.