Doğalgaz bolluğundan yoksunluk!

Doğalgaz bolluğundan yoksunluk!
İlçe sakinleri yıllardır dört etrafı doğalgazla çevrili ilçe adeta doğalgaz çemberinde doğalgazdan mahrum yaşamaya devam ediyor.

Doğalgaz bolluğundan yoksunluk! İlçe sakinleri yıllardır dört etrafı doğalgazla çevrili ilçe adeta doğalgaz çemberinde doğalgazdan mahrum yaşamaya devam ediyor.

Maden İlçesi komşuları Ergani’de, Çermik’te, Sivrice’de, Elazığ merkezde ve Palu’da doğalgaz kullanılırken doğalgazdan yoksun kalan Madenli halkı 2021 yılının Eylül ayında ''Maden’e doğalgaz istiyoruz.'' başlığı ile imza kampanyası başlatmışlardı.

Ayrıca 5 Ekim 2021'de İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli yazılı soru önergesi ile ve 1 Kasım 2021'de CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sözlü soru ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına ''Maden doğalgaza ne zaman kavuşacak'' diye sormuşlardı.

17 Ekim 2023'te Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan'ın ''Maden doğalgaza ne zaman kavuşacak'' diye sorduğu yazılı soru önergesini ise 20 Aralık 2023'te cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ''nüfus 3.662, mesafe 53 km.'' gerekçesiyle ''bir sonraki planlamada tekrar değerlendirilecektir.'' dedi.

Oysa Maden'in batı komşusu olan doğalgazlı Sivrice ilçesinin nüfusu Maden'den az, ayrıca bakanın ''mesafe 53 km.'' demesine karşılık Maden'in doğu komşusu olan doğalgazlı Ergani ilçesi ile arasındaki mesafe karayolu ile 17 km. ve doğalgaz boru hattı da ilçe sınırından geçiyor.

Takvimler 2024'ü hedef alırken, dört etrafı doğalgazla çevrili Maden İlçesinin  ''doğalgaz bolluğunda yoksulluğu'' devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.