Girlevik Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı

Girlevik Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Sıcak havlarda serinliğiyle dikkatleri üzerine çeken Girlevik Şelalesi, haftasonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

AMİDA HABER - Sıcak hava dalgasının etkisi altında olan Erzincan'da, hafta sonu Girlevik Şelalesi'nde büyük bir kalabalık yaşandı. Kent merkezinin 35 kilometre uzağında, Munzur Dağı'nın eteklerinde ve Kalecik köyü sınırlarında bulunan şelale, dokuz farklı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşuyor. Özellikle yaz aylarında serinliğiyle dikkat çeken şelale, tur şirketleri aracılığıyla gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekti.

girlevik-selalesi-ilgi.jpg

Kışın donan suyun oluşturduğu sarkıtlar şelaleye büyüleyici bir görüntü kazandırırken, yazın da doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakıyor. Hafta sonları tatilcilerin akın ettiği Girlevik Şelalesi, 40 metreden düşen serin suyu ve etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

elale-ilgi.jpg

Şelalenin etrafında yürüyüş yapıp piknik yapan turistler, doğanın tadını çıkararak keyifli vakit geçirdi. Girlevik Şelalesi'ne gelen vatandaşlar: “Şelale tamamen doğal, çok güzel ortam sunuyor. Erzincan'a geldiğimizde burası mutlaka uğramadan gitmediğimiz, vazgeçilmez yerlerimizden biri. Doğallığını koruması ve serinliği nedeniyle ailece piknik yaptığımız yer” dedi.

selaleye-yogun-ilgi.jpg

Girlevik Şelalesi, Erzincan’ın yanı sıra çevre iller olan Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Tunceli’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, Trabzon, Antalya, İzmir ve yurtdışından turistler geliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.