Kadınların kapya biber hasadı başladı

Kadınların kapya biber hasadı başladı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kadınların El Emeğiyle kapya biber hasadı yapıldı

AMİDA HABER - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çiftçi kadınların emekleriyle ilkbaharda ekimi yapılan Kapya biberin hasadına başladılar. Aylar önce yoğun yağışların topraklara iyi geldiğini söyleyen kadın çiftçiler, kapya biberinde bu sene iyi verim beklediklerini belirtiler. Yüksekova’da geçtiğimiz aylarda yoğun yağışlarda sonra tarım da veririm artarken, çiftçiler tarafından ekilen ürünlerin hasadı başladı.

biber-yuksekova-jpg1.jpgHer sene olduğu gibi bu sene de kadın çiftçiler tarafından meyve sebze de kışlık yiyecekleri için yoğun mesai harcamaya başladılar. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gökyurt köyün Yeşildere Mezrasında yaşayan çiftçi kadınlar ürünlerin yetişmesiyle sabahın ilk ışıklarıyla kapya biberlerin hasadını gerçekleştirdiler.

biber-yuksekova.jpgKöy kadınlarının bir araya gelmesiyle yoğun mesai harcayarak kapya biberinde iyi verim aldıklarını belirterek gelecek sene tarım alanlarını genişleteceklerini belirttiler. Çiftçi kadınları köylerinde ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, verdikleri emeklerinde dolayı tebrik ederek çiftçi kadın profilinin bölgede büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

biber-yuksekova4.jpg

Kadınların tarımdaki başarısı kendilerini mest ettiğini belirten Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü'nden Ziraat Mühendisi Hilal Demir Kol, kadın çiftçilerin tarımdaki başarısının gün geçtikçe arttığına dikkat çekti.

biber-yuksekova3.jpgZiraat Mühendisi Hilal Demir Kol, “Çiftçi kadımlarımızın tarımdaki başarısı gün geçtikçe büyüyor. Bizde ilçe tarım ve orman müdürlüğü olarak ilçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gökyurt köyün Yeşildere mezrasına geldik. Kadımlarımızın emeklerine yerinde baktık. Sabahın ilk ışıklarıyla Kapya biberlerin hasadını yapıyorlar. Kadınlarımız Tarım’dan aldıkları fidelerden çok memnun kaldıklarını belirttiler. İyi verim hedefliyorlar. Bizde tüm kadın çiftçilerimizi tebrik ederek boş bereketli bir yıl diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.