Mardin'de 15 Günlük "Özel Güvenlik Bölgesi" İlanı

Mardin'de 15 Günlük "Özel Güvenlik Bölgesi" İlanı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Mardin - Nusaybin kırsalındaki bazı bölgeler, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

AMİDA HABER- Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, milli güvenlik, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Nusaybin ilçesine bağlı Karacaköy, Doğanlı, Kuyular ve Çalıköy mahalleleri kırsalındaki alanlar, 30 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi.

Valilik açıklamasında, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince vatandaşların bu tarihlerde belirtilen bölgelere izinsiz girmemeleri gerektiği vurgulanarak, "Vatandaşlarımızın kendi can ve mal güvenlikleri açısından bu bölgelerden uzak durmaları önem arz etmektedir." denildi.

Geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlarda güvenlik güçlerinin denetimleri artıracağı ve bölgedeki vatandaşların bilgilendirileceği kaydedildi. Valilik, güvenlik önlemlerinin, bölgedeki huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla alındığını belirtti.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla alınan bu tedbirlere uymaları, güvenlik güçlerine yardımcı olmaları istendi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum