Nemrut Kalderası, '100 Jeolojik Miras' için aday gösterildi

Nemrut Kalderası, '100 Jeolojik Miras' için aday gösterildi

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından hazırlanan 2024 yılı '100 Jeolojik Miras' listesine Bitlis’te bulunan Nemrut Kalderası aday gösterildi.

AMİDA HABER - Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kalderası Uluslararası Jeoloji Bilimleri Birliği tarafından hazırlanan 2024 yılı '100 Jeolojik Miras' listesine aday gösterildiği öğrenildi.

bitlis1.jpg

Dağın zirvesinde dünyanın en büyük ikinci krater göllerinden biri olan Nemrut Krater Gölü'nü barındıran kaldera doğal güzelliği ile uzaydaki astronotların bile ilgisini çekiyor.

bitlis.jpg

Yaz kış fark etmeksizin her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Kalderası, doğal güzellikleri ve jeolojik yapısıyla dikkatleri kendisinde topluyor.

bitlis3.jpg

Tatvan ilçesinde büyük bir sevinçle karşılanan bu adaylık, hem bölge turizmi hem de Türkiye'nin doğal mirasının uluslararası alanda tanınması açısından büyük önem taşıyor.

bitlis4.jpg

Öte yandan Nemrut Kalderasının 2024 yılı '100 Jeolojik Miras' listesine aday gösterilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, “Bu eşsiz kaldera, jeolojik yapısı ve doğal güzellikleri ile dünyada benzeri az bulunur bir yerdir. Kaldera zirvesinde yer alan Nemrut Krater Gölü ise, ziyaretçilerine sunduğu eşsiz manzaralarla ve biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Bu adaylık, Nemrut Kalderası'nın ve gölümüzün uluslararası alanda tanınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu durum, bölge turizmini de olumlu yönde etkileyecek ve daha fazla turistin ilgisini çekecektir. Doğal mirasımıza sahip çıkarak, gelecek nesillere bu güzellikleri aktarmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.