Van’da devasa baraj yapılacak: Yüzlerce kişiye istihdam kapısı

Van’da devasa baraj yapılacak: Yüzlerce kişiye istihdam kapısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Van’da, bölge ekonomisini canlandıracak devasa barajın yapımı için çalışmalar devam ediyor.

AMİDA HABER - Van'ın Çaldıran ilçesinde inşa edilecek Çubuklu Barajı’yla birlikte beş bin hektarlık alanda sulu tarım yapılabilecek.

Çaldıran ilçesinde inşa edilmesi planlanan barajın 30 milyon metreküp su depolama kapasiteli olacağı belirtiliyor. Van’dan milletvekillerinin de olduğu bir heyet bölgede incelemelerde bulundu.

van-baraj-2.jpg

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Çaldıran Kaymakamı Süleyman Bakan, Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdür Yardımcısı Mazhar Çalış'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van'ın en büyük projelerinden biri

Barajın ekonomiye, tarıma ve hayvancılığa katkı sağlayacağını belirten Türkmenoğlu, Çubuklu barajının Van’ın en büyük projelerinden biri olduğunu söyleyerek, “3 milyar liralık yatırım olan proje ile 11 mahallemiz tarımsal üretim alanına dönüşecek. 200 kilometrelik modern borulu bir sulama sistemi kurulacak. Çiftçilerimiz ve ilimize hayırlı olsun" dedi.

van-baraj-3.jpg

Barajın tamamlanmasıyla birlikte tarımsal ürünlerde artışın olacağı, istihdam alanlarının genişleyeceği ve ekonomik kalkınmanın hızlanacağı ifade ediliyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.