Van’da kadın şoför Mor Otobüste direksiyon başına geçti

Van’da kadın şoför Mor Otobüste direksiyon başına geçti

Kaynak:Basın Bülteni

Van’da Büyükşehir’e ait Mor Otobüslerde görev yapan kentin tek kadın otobüs şoförü Betül Sayın, baba mesleği olarak yaptığı şoförlüğe tekrardan döndü.

AMİDA HABER - Van’da 9 yıl önce otobüs şoförü olarak Van Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlayan 4 kadından biri olan Betül Sayın, arkadaşlarının geçen sürede farklı sebeplerden ötürü bıraktığı şoförlüğü tüm zorluklara rağmen devam ediyor.

van.jpeg

Sabahın erken saatlerinde direksiyon başına geçerek sefere başlayan Betül, erkek meslektaşları ile aynı zorluklara göğüs geriyor. Belediye bünyesinde farklı zamanlarda birçok büyük araçta direksiyon sallayan Betül’ün en sevdiği iş ise otobüs şoförlüğü.

van3.jpeg

Yolcuların ilk gördüğünde şaşkınlık yaşadığı kadın otobüs şoförü, güvenli bir yolculuğun ardından vatandaşların kendisine daha çok sempati duyduğunu anlatıyor.

‘Babama özentim küçüklüğümden başladı’

van1.jpeg

Trafikte diğer şoförlerle zaman zaman zorluk yaşadığını anlatan Betül Sayın, severek yürüttüğü mesleğin zorluklarına da katlandığını söyleyen Betül, “Babam Başkale-Van arası minibüs şoförlüğü yapıyordu. Ona çok özeniyordum. Otobüs şoförlüğü sevgim oradan geliyor. Meslekte kadın şoför sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Kadın her toplumda olduğu gibi şoförlükte de daha merhametli ve işine daha sadıktır. Kadınlar daha dikkatli oluyor. Bunu yolcularımdan da duyuyorum. Bu beni daha çok mutlu ediyor. Bu nedenle kadın şoförlerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

‘Tüm kadınlara örnek olmasını istiyoruz’

van4.jpeg

Otobüse binip şoför koltuğunda kadın görünce şaşırdığını ifade eden Leyla Töre isimli vatandaş ise, bir kadının direksiyon başında olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek “Kadın şoförü görünce ‘siz mi süreceksiniz’ diye şaşkınlık yaşadık. Sohbet edince çok memnun oldum. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah biz kadınlara örnek olur ve kadın şoför sayısı da artar” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.