Dicle Barajı’na uyarı tabelaları yerleştirildi

Dicle Barajı’na uyarı tabelaları yerleştirildi

Kaynak:DİSKİ Basın

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon Dairesi (DİSKİ), Dicle Baraj Gölü Havza Koruma Alanlarında kirlilik ve diğer risklerin önlenmesi için; bölgelerde daha önce yerleştirdiği önleyici ve uyarıcı tabelaların yerine olmadığını tespit etti.

AMİDA HABER - DİSKİ, Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Yönetmeliği ve 30224 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan İçme Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına Dair Yönetmelik ve mevzuatlar çerçevesinde gerekli önlemler çerçevesinde yerleştirdiği önleyici ve uyarıcı tabelaların yerinde olmadığı tespit etti.

dicle-baraji.jpg

Gelecek nesillere temiz bırakılması amacıyla harekete geçildi

DİSKİ Su Tesisleri Daire Başkanlığı, Su Sağlığı ve Havza Koruma Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenliği ve Dicle Barajı'nın gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir şekilde bırakılması amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda, Değirmenli, Döğer, Dicle ilçesi Hani köprüsü etrafı, Çayüstü, Çaylıdere, Kalecik, Kralkızı köprüsü etrafı, Eğil ilçesi baraj kenarları, Sarmaşık, Eğil su alma yapısı ve Ergani su alma yapısına yeniden önleyici ve uyarıcı tabelalar yerleştirildi.

yeni-tabelalar.jpg

DİSKİ, bu çalışmalar, bölgedeki içme suyu kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir su yönetimi için büyük önem taşıdığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.