AK Partili başkandan DEM’li belediyeye ‘Gaffar Okkan’ çağrısı!

AK Partili başkandan DEM’li belediyeye ‘Gaffar Okkan’ çağrısı!
 Muhabir
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, Kayapınar Belediyesi’nin Gaffar Okan’ın adını spor yerleşkesinden kaldırmasına tepki gösterdi.

AMİDA HABER - Raşit Ocak ve beraberindeki partililer, Diyarbakır’ın Şehitlik Semti’ndeki Gaffar Okan Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. DEM Partili Kayapınar Belediyesi’nin spor kompleksinden Gaffar Okkan’ın adını kaldırmasını eleştiren Ocak, “Ancak mesele sadece Gaffar Okkan değil. Ne yazık ki, bu kadim şehirdeki tüm değerlere karşı bir saygısızlık söz konusudur. Diyarbakır’ın bir başka önemli değeri olan rahmetli Sezai Karakoç’a yapılanlar da bunun bir göstergesidir.

2.jpg

DEM’li belediyenin ‘oldu bitti’ye getirerek Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nin ismini sessiz sedasız değiştirmeye kalkması, Diyarbakırımıza, sanatımıza ve halkımıza yapılan büyük bir saygısızlıktır. Bu şehrin hafızasını ve değerlerini silmeye çalışmak, Diyarbakır’a ihanettir. Bu ihanetten derhal vazgeçilmelidir!” dedi.

‘Yetkililer hassasiyeti duysun’

DEM Partili belediyeye kararı geri alması çağrısında bulunan Raşit Ocak, “Halkımızın bu konudaki hassasiyetini, basın aracılığıyla tüm yetkililere ve kamuoyuna duyurmak istiyorum. Bu şehir, sadece binalardan ve sokaklardan ibaret değildir. Bu şehir, Ali Gaffar Okkan gibi kahramanların, Sezai Karakoç gibi mütefekkirlerin eserleriyle anlam bulur. Bu değerlere sahip çıkmak, hepimizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum