AK Partili vekilden YSP'ye Mehmet Emin Aktar tepkisi

AK Partili vekilden YSP'ye Mehmet Emin Aktar tepkisi
AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Mine Lök Beyaz'ın YSP'nin 9'uncu sırada gösterdiği için seçilmeyen Mehmet Emin Aktar'a destek verdi.

AMİDA HABER - Mine Lök Beyaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, YSP'nin Diyarbakır'ın tanınan ismi Mehmet Emin Aktar'ı 9'uncu sıradan aday göstermesini eleştirdi. Beyaz, "Aslında Diyarbakır’da tek tanıdığımız bildiğimiz Mehmet Emin Aktar beyefendiyi 9. sıraya yazarak HDP; Diyarbakır’a ve Diyarbakırlıların hassasiyetine ne kadar kıymet verdiğini göstermiş oldu" ifadelerini kullandı.

Vahdettin İnce'ni yazısını paylaştı

Beyaz Yazar Vahdettin İnce'nin, YSP'nin Kürt seçmenin tercihlerini kulak ardı etmesini eleştirdiği bir yazısını da alıntılayarak, şu ifadeleri kullandı: "Vahdettin İnce, hocam bu yazısında; şöyle ifade ediyor: Türkiye’nin ana gövdesiyle ittifak kurup kaygılarını giderecek yerde marjinal solun adı sanı duyulmamış, toplumsal hiçbir karşılığı olmayan ne kadar grubu, derneği, partisi, pırtısı varsa onlarla ittifak kurarak Meclis'e taşıdı. Söylemleri ve eylemleriyle Türkiye’nin ana gövdesinin kaygılarını derinleştirdi ve Kürtleri, Kürtlerin haklı taleplerini Kemalist rejimin baskılarını doğru bulmayan büyük bir kitlenin gözünde kriminalize etti. Mutlaka okuyun… Yüreğinize sağlık hocam." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.