Bakan açıkladı: Diyarbakır’da 17 kişi yaralandı

Bakan açıkladı: Diyarbakır’da 17 kişi yaralandı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’da deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremde can kaybının bulunmadığını belirten Yerlikaya, Malatya'da 33, Elazığ'da 32, Adıyaman'da 18 ve Diyarbakır'da da 17 olmak üzere 187 kişinin yaralandığını belirtti.

AMİDA HABER - Malatya'nın Kale ilçesinde sabah 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Malatya'ya hareket eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD Koordinasyon toplantısına katıldı. Yerlikaya, toplantı sonrası deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

yerlikaya-manset.jpg

Diyarbakır’da 17 kişi yaralandı

Yerlikaya, can kaybının olmadığı depremde, Malatya'da 33, Elazığ'da 32, Adıyaman'da 18 ve Diyarbakır'da 17 olmak üzere 187 kişinin yaralandığını belirterek 43 kişinin de gözetim altında tutulduğunu açıkladı.

‘112 çağrı merkezine bin 112 ihbar geldi’

Bakan Ali Yerlikaya, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ekipleri bakanımızın talimatıyla süratle hemen faaliyete geçtiler. 2 genel müdür, 3 daire başkanımız, Malatya ilinde genel müdür ve 2 daire başkanımızdan Elazığ ilinde görevlendirildi. Yani 10 hasar tespit ekibi Malatya'da 10 hasar tespit ekibi de Elazığ'da görülüyor. Diğer illerle hasar tespit komisyonları yetecek sayıda her hem Malatya'da hem de Elazığ'da bugün bu an itibariyle hasar tespitlerine başladı. AFAD'dan 55 araç 210 personelimiz ile jandarma emniyet teşkilatımızda 3 IH ile bir insani keşif uçağımız çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz anlık gelişmeleri takip ediyor. Şu ana kadar 112 çağrı merkezimize saat 15.00 itibariyle bin 112 ihbar geldi. Bu ihbarların 963'ü bilgi 149'u yardım amaçlıdır. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da birer olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldi” ifadelerini kullandı.

yerlikaya-ara.jpg

Bütün yollar açık, 5 ilde okullara ara verildi

Yerlikaya, "Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman illerimizde eğitime bir gün süreyle ara verildi. Şunu da ifade etmemiz lazım; süratle Malatya'nın Pütürge ve Kale ilçesinde kaya düşmesi meydana geldi. An itibariyle kaya düşmesi sonucu kapanan yollarımız bulunmamaktadır. Depremden etkilenen illerimizde enerji kesintisi yoktur. Altyapı hasarı yoktur. Su kesintisi ihbarı yoktur. Hastanelerimizin binalarında da şu ana kadar arkadaşlarımızın tamamı gözlemsel yapmış olduğu tespitlerle ilgili de en ufak bir olumsuzluk olmadığını da hamdolsun bizlere iletmişlerdir. Depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza her birine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" açıklaması yaptı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.