Baydemir’in ‘Kürdistan’ başvurusu: AYM ‘yetkisizim’ dedi

Baydemir’in ‘Kürdistan’ başvurusu: AYM ‘yetkisizim’ dedi
HDP Şanlıurfa eski Milletvekili Osman Baydemir’in Meclis’te “Kürdistan” ifadesini kullanması nedeniyle aldığı cezaya ilişkin yaptığı ihlal başvurusu AYM’den döndü. AYM, “yetkisiz” olduğunu belirtti.

AMİDA HABER - HDP Şanlıurfa eski Milletvekili Osman Baydemir’e 2018 yılında Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 yılı Kesim Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde “Ben Kürt halkının bir evladı olarak, Kürdistan’dan gelen bir temsilci olarak benim şöyle bir rolüm var..." ifadesi nedeniyle 2 birleşime katılmama, bir aylık ödeneğinin de 3’te ikisinin kesilmesi cezası verilmişti. Cezanın “ifade özgürlüğünün ihlali” anlamına geldiğini belirten Baydemir, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuruyu karara bağlayan AYM, Adalet Bakanlığı’nın da görüşünü alarak, 6’ya karşı 9 oy ile “yetkisizlik” kararı verdi. AYM, “yetkisizlik” nedeniyle başvuruyu reddetti.

‘Karar hayırlı olmuştur!’

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Osman Baydemir, şu ifadeleri kullandı: “AYM, Kürdistan davasında yetkisizliğini oyçokluğu ile ilan etmiştir. Yakın gelecekte esas yetkinin Kürdistanlılarda olduğunu sandıkta da göreceksiniz… Karar, tüm Kürtlerin tarih bilincini yükseltmeye katkı sunacağı için şimdiden hayırlı olmuştur!” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.