Bölge halkı Karacadağ ’da kayakta!

Bölge halkı Karacadağ ’da kayakta!
Diyarbakır ve Şanlıurfa arasında Karacadağ Bölgesindeki kayak merkezi, eksikliklerine rağmen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yakın zamanda otele kavuşacak olan merkezde kayak öğretmeni, teleferik gibi ihtiyaçlar var.

Bölge halkı Karacadağ’da kayakta! Diyarbakır ve Şanlıurfa arasında Karacadağ Bölgesindeki kayak merkezi, eksikliklerine rağmen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yakın zamanda otele kavuşacak olan merkezde kayak öğretmeni, teleferik gibi ihtiyaçlar var.

Genelde sıcak havasıyla anılan Urfa’da, kış turizmi başladı. 1919 rakamlı zirvesi olan ve Diyarbakır- Şanlıurfa arasında bulunan Karacadağ’daki kayak merkezi, bölgenin Uludağ’ı olarak anılıyor.

Bölge halkının ilgi gösterdiği merkez, renkli görüntülere de sahne oluyor. Şalû şepikle kayağa gelen bölge halkı, karın üzerinde bazen de halay çekiyor.

‘KAYAK ÖĞRETMENİNE İHTİYAÇ VAR'

Yaklaşık 15 yıldır faaliyette olan kayak merkezine otel daha yeni eklendi. Urfa dışından gelenler için otelin olmaması büyük sorun yaratıyordu. Bu sebeple büyükşehir tarafından otel ve sosyal donatı alanlarını kapsayan proje, büyük ölçüde tamamlandı. İnşaatı tamamlanan ancak henüz açılmayan iki katlı otelin bodrum ve zemin katı bulunuyor. 3 bin 600 metrekare alanda planlanan yapının içerisinde restoran, kafeterya ve 18 adet oda yer alıyor.İki adet açık otoparka sahip otelde, ayrıca çocuklar için oyun alanları, etkinlik alanları da planlanıyor.

Karacadağ Kayak Merkezi’nin işletmecisi Orhan Atilla, pek çok eksiğe rağmen uzun süredir tesisin faaliyette olduğunu ve bunu bölgenin turizmine katkı sağlamak için sürdürdüğünü aktardı. Belediyenin projesinin önemli olduğunu söyleyen Atilla, “Konaklama merkezinin dışında bir de kayak hocaları sağlanırsa tesisin çok daha büyüyeceğini ve bu şekilde Güneydoğu'ya katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. Tesise gelip kayak öğrenmek isteyen çok fazla insan olduğunu, özellikle gençlerin bu yönde talebi olduğunu söyleyen Atilla, kayak eğitmeninin eksikliğini yaşadıklarını vurguladı.

Atilla, “Biraz yetersiz ama otelin yapılmasıyla bu eksikleri aşacağımıza inanıyoruz. Bir de test alanımız küçük. Büyükşehir bununla ilgili çalışma yapar mı yapmaz mı, bilmiyoruz ama biz talebimizi bildirdik” diye konuştu. Tesiste teleferik olmadığını ve bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu bildiren Atilla, “Teleferik de talep ettik. Bununla ilgili bir projelerin olduğunu belirttiler” dedi.

'ÇEVRE İLLERDEN ÇOK TALEP VAR'

Çevre illerden çok talep olduğunu özellikle Diyarbakır’dan çok fazla ziyaretçi aldıklarını bildiren Atilla, “700 metrelik bir pistimiz var. Çocukların kızak yapabileceği bir alanımız var. 300 kişilik bir kafemiz var. Bir de sucuk ekmek falan yapılan bir alan var. Buna rağmen gelen ziyaretçi çok olduğu için tesisin imkanları yetersiz kalabiliyor” ifadelerini kullandı. Tesise gelenlerin burada iyi vakit geçirdiğini belirten Atilla, “Gelenler halay da çekiyor. Değişik, renkli görüntüler ortaya çıkıyor. O anlamda da burası bölgenin kış turizminde cazibe alanı olmuş durumda” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.