Bu kez iyi haber! Diyarbakır’da et fiyatı düştü

Bu kez iyi haber! Diyarbakır’da et fiyatı düştü
Diyarbakır’da 700 liraya kadar yükselen et fiyatlarında yüzde 20 düşüş oldu. Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, “Alım gücü düştüğü için insanlar halen et alamıyor” dedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da günlerdir 500-700 lira civarında seyreden et fiyatlarında kısmi düşüş yaşandı. 550 liradan satılan kemikli et 460-470 liraya, 700 liraya satılan kuzu kuş başı 550 liraya, kıyma ise 700’den 550 liraya düştü. Et fiyatlarındaki düşüş, ekonomik kriz nedeniyle alım gücünün azaldığı Diyarbakır’da, et satışlarında nasıl bir etki uyandıracağı merak konusu.

‘İnsanların alım gücü düştü’

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, et fiyatlarının düştüğünü ve alım gücünün nasıl etkilendiğini şöyle aktardı: “550 olan et fiyatı yüzde 18 ila 20 arasında düşerek 450-460 oldu. Fakat ne kadar fiyat düşse de ekonomik krizden kaynaklı insanların alım gücü düştü. İnsanlar artık et alamıyor.”

2024/05/14/kasaplar-baskani.jpg

‘Kurban fiyatları da yüksek’

Bir emeklinin, emekli maaşıyla et almasının imkânsız olduğuna dikkat çeken Atlı, “Emekli maaşı ile geçinler için durum çok daha zor. Türkiye’nin en büyük parası 200 TL. Bir insan gidip 200 TL ile yarım kilo et bile alamıyor. Bayram yaklaştı. İnsanlar kurbanlık alamayacak. Bir emeklinin maaşı 10 bin. Küçükbaş fiyatı 10 bin liradan başlıyor. Büyük başın fiyatı ise 130 binden başlıyor. Bir emekli nasıl alsın? Bir aylık maaşını kurbana verebilme şansı yok” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.