DEM Parti Diyarbakır Milletvekili: HÜDA PAR hakkında suç duyurusunda bulunduk

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili: HÜDA PAR hakkında suç duyurusunda bulunduk

Kaynak:MA

Son dakika: DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya partilerini hedef gösteren bazı HÜDA PAR yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin, kentte son dönemlerde yaşanan gelişmelere dair basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya’da katıldı.

Basın toplantısında konuşan Kaya, son dönemde Diyarbakır'da park, havuz ve kafelere yapılan saldırılara dikkat çekerek "Bizi hedef gösteren söylem ve saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunacağız. Bizi tehdit eden bu yapılar herhangi birine zarar verirse sorumlusu Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanlığıdır.

HÜDA-PAR’a soruyoruz: Siz bu yapının neresindesiniz?

Kaya şöyle devam etti, "Dün HÜDA PAR İl Başkanı tarafından partimiz ve belediyelerimiz hedef gösterildi. Basına da yansıdı, özellikle bazı gazetecilere şöyle mesaj gitti. Özellikle DEM Parti belediyelerinde çalışanlar ve eşbaşkanlar ile ilgili kriminalize edilmesi talimatları gitti. Buradan İçişleri Bakanlığı'na çağrı yapmak istiyorum. Bakanlığınız tarafından yapılan bir uygulama var, bu uygulama çete vari bir şekilde ilerliyor. Bugün HÜDA-PAR durup dururken neden belediyelerimizi ve partimizi hedef aldı. Biz, HÜDA-PAR’a soruyoruz: Siz bu yapının neresindesiniz?" diye sordu.

‘Kime talimat veriyorsunuz’

diyarbakirdaki-kafelere-saldiri.webp

HÜDA PAR yöneticilerinin belediyeyi suçlayan açıklamasına değinen Kaya, "Siz 8 yıldır bu uyuşturucu trafiğine, Kürt kimliğinden kaynaklı hafıza ve iradeyi yok etmeye çalışanlara tek bir söz etmemişsiniz, ama 4 aydır aldığımız belediyeler için söz söylüyorsunuz. Size kim talimat veriyorsunuz?" diye konuştu.

‘Mücadele etmeye devam edeceğiz’

Kaya, " Bizi hedef gösteren söylem ve saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunacağız, ama buradan Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanlığı’na karşı bizi Kur'an kursuyla tehdit eden bu yapı, herhangi bir sanat ya da bir kişiye zarar verirse sorumlusu Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'dır. Kayyım çetesi devreye girdi. Partimizi hedef gösteren bir yerden çalışıyorlar, bizler bütün kayyımlar soruşturma geçirene kadar Kürtlerin kaynaklarını talan edenler hesap verene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."

HÜDA PAR, Diyarbakır’daki park ve bahçelerde gençlerin uyuşturucu kullandığı, dans etkinliklerinin düzenlendiğini ve bunun sorumlusunu DEM Partili belediyeler olduğunu iddia etmişti.

DEM Parti Genel Merkezi de şikayetçi oldu

Öte yandan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları yaptıkları ortak açıklama ile HÜDA PAR Diyarbakır İl başkanı Zeynul Abidin Gülsever hakkında 9 ayrı suçtan şikayetçi oldu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum