DEM Partili vekil Diyarbakır’daki saldırılar için iki partiden destek istedi

DEM Partili vekil Diyarbakır’daki saldırılar için iki partiden destek istedi

Kaynak:Basın Bülteni

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Diyarbakır’da bazı kafelere yönelik yaşanan silahlı saldırılar üzerine mecliste konuştu.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde iki kafeye yönelik silahlı ve ses bombalı saldırı olayı meclise taşındı. TBMM Genel Kurulunda söz alan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin üniversitelere akademik kadrolar ihdas edilmesine ilişkin düzenleme getiren 4. maddesi üzerine konuştu.

‘AK Parti ve HÜDA PAR’lı vekillere davette bulundum’

Diyarbakır’daki bazı kafelere yönelik silahlı saldırılara değinen Çandar şunları söyledi, “Genel Kurul’da daha önce de CHP’nin Diyarbakır’daki saldırı olaylarına ilişkin araştırma önergesi üzerine söz alan Çandar, konuşmasına, söz konusu önergenin iktidar partisi milletvekilleri tarafından reddedilmesine ilişkin sitemde bulunarak başladı. Çandar, “Bir sitemde bulunarak başlamama izin verin lütfen. Daha önceki bir oturumda AK PARTİ ve HÜDA PAR'lı milletvekillerine bir davette bulundum, bir öneriyi desteklemeleri için. Diyarbakır'da son zamanlarda meydana gelen ortak yaşam alanlarındaki saldırılara ilişkin bir Meclis araştırması açılmasına destek vermelerini rica ettim, karşı çıktınız. Meclisin bir meclis araştırması yapmasına niye karşı çıktınız? Bu Meclis, illa 15 Temmuz’da olduğu gibi zorbalıkla görevini yapmaktan men edilmiyor. İktidar partisi grubuna söylüyorum, bu Meclisin en temel işlevi olan denetim görevi yapmasını engelliyorsunuz” diye konuştu.

‘Asla kabul etmeyeceğiz’

Çandar konuşmasında, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan sokak hayvanlarının öldürülmesini düzenleyen kanun teklifi ile ilgili olarak “Bu kanlı yasa teklifi bu Meclis için bir utanç belgesi olacaktır ve bunu asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.