Diyarbakır’daki kafelere saldırı: Toplumsal barışı zedeliyor

Diyarbakır’daki kafelere saldırı: Toplumsal barışı zedeliyor

Kaynak:MA

Son dönemlerde Diyarbakır’daki bazı iş yerlerine yönelik yapılan saldırıları değerlendiren DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ile Baro Başkan yardımcısı Mehdi Özdemir bazı uyarılarda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da bazı iş yerleri ve farklı gruplara dönük saldırılar sürüyor. İlk olarak 22 Haziran'da Starbucks ve Burger King şubelerine saldırıları yapılırken, hemen sonrasında bir sitede havuza giren kadınlar tehdit edildi. Son olarak Sur ilçesine bağlı Cami Kebir mahallesinde bulunan Karga ve Hewş adlı kafelere 11 Temmuz akşamı bir grup tarafından silahlı ve ses bombalı saldırı düzenlendi. Starbucks ve Burger King saldırılarında gözaltına alınanların hepsi serbest bırakılırken, kafelere dönük bombalı saldırıda 3 kişi tutuklandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Adalet Kaya ve Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, yaşanan saldırıları değerlendirdi.

DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, 1990'lı yıllarda Hizbullah tarafından işlenen cinayetleri hatırlatarak, bugün yaşanan saldırıların da benzer olduğunu iddia etti.

‘Oyuna gelmeyeceğiz’

adalet-kaya.jpg

Saldırıların bir kısmına İsrail’in Filistin'e dönük saldırıların bahane edildiğini vurgulayan Kaya, "İsrail karşıtı eylemi yapacak olan kişiler, bir kere bu eylemeleri iktidara karşı yapar. Çünkü İsrail'in en büyük destekçisi zaten AKP-MHP iktidarı ve onların büyüttükleri sermayedir. Kendi çocuklarının şirketleridir. Bütün bunlar toplumumuzu birbirine karşı kutuplaştırmaya, düşmanlaştırmaya, çatıştırmaya dönük çalışmalardır. Ama biz ve halkımız bu oyuna gelmeyeceğiz. Bunların karşısında da çok örgütlü bir şekilde duracağız" diye konuştu.

‘Toplumsal barışı zedeliyor’

baro-baskan-yardimcisi.webp

Saldırıları toplumsal barış için tehlike olacak girişimler olarak değerlendiren Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir ise, saldırıları kabul etmediklerini kaydetti. Saldırılardaki artışın yıllardır süregelen toplumsal, ekonomik ve siyasi politikalardan bağımsız olmadığına dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi: "Toplumsal barışı ve bir arada yaşama kültürünü zedeleyen politikalardan ve söylemlerden vazgeçilmesi gerekiyor. Toplumun bütün kesimlerinin ortak tepki göstermesi ve soruşturmanın etkin bir şekilde, bütün yönleriyle yürütülerek faillerin cezalandırılması ile bu tür saldırıların önüne geçilebilir"

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.