DEVA Partili Ülsen: Galeria’da bu acele niye?

DEVA Partili Ülsen: Galeria’da bu acele niye?
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, bina sakinlerinin tahliye kararı için mahkemeye yaptığı başvuruyu hatırlatarak, “Kontrollü bir şekilde bu tahliyelerin yapılması mümkün iken bu acele niye?” dedi.

AMİDA HABER - Maraş merkezli depremde iki bloğu yıkılan, 4 bloğunda da ağır hasar oluşan Diyar Galeria’da kontrollü yıkım başladı. İçeriden evcil hayvanlarını ve değerli eşyalarını almak isteyen ev sahiplerinin Diyarbakır 2’inci İdare Mahkemesi’ne yaptıkları tahliye kararı verilmesi başvurusunun sonucu beklenmedi.

‘Yıkımı durdurun!’

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Galeria'da yıkım başladı ama çok fazla soru işareti var” dedi. Ülsen, kontrollü bir şekilde tahliye yapılabileceğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması için yani tahliye kararı verilmesi için bina sakinleri tarafından dava açılmış durumda. Bu yıkımın mahkeme karar verene kadar durdurulması gerekiyor. Diyarbakır Valiliği’nin mahkeme kararını beklemesi gerekiyor. Bu acele neden? Galeria’da meskun olan işyeri ve ev sahipleri bizleri arıyorlar. Kamu idaresinden kimseyi muhatap olarak bulamadıklarını dile getiriyorlar. Depremden dolayı zaten zarar gören insanları bir daha mağdur etmenin nasıl bir kamu yararı olabilir? Yıkımı durdurun! Tahliye kararı verin!’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.