Dicle Elektrik: Kayıp kaçak oranı yüzde 71’den 38’e düştü

Dicle Elektrik: Kayıp kaçak oranı yüzde 71’den 38’e düştü

Kaynak:Dicle Elektrik Basın Bülteni

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, son yıllarda yapılan yatırımlar ve bakımlar sayesinde kayıp ve kaçak enerjinin yüzde 71’den yüzde 38’e gerilediği duyuruldu.

AMİDA HABER - Dicle Elektrik, Diyarbakır’da elektrik dağıtım hizmetlerinde sağladığı ilerlemeleri ve elde ettiği başarıları kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, mon 10 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ve düzenli bakımlar sayesinde kayıp kaçak oranlarında ve elektrik kesinti sürelerinde önemli düşüşler sağlandığı belirtildi.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Şebekelerin tamamı güçlendirilip yenilendiği; kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz olarak adlandırdığımız 3K alanlarımızda kayıp kaçak oranını yüzde 16’lara kadar düşürdük. Faturalandırma ve tahakkuk oranlarına baktığımızda ise şehir merkezinde 2016 yılında ortalama yüzde 71’lik bir kayıp kaçak söz konusuyken bugün bu oranı yüzde 38’lere çekmeyi başardık. Şehir merkezlerinde elde ettiğimiz bu başarıları, yeni dönemde kırsal ve tarımsal sulama alanlarına da taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

2024/05/20/dedas-elektrik.jpg

Kayıp kaçakta düşüş, tahsilat ve faturalandırmada artış

Şebekelerin tamamı güçlendirilip yenilendiği; kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz olarak adlandırılan 3K alanlarında kayıp kaçak oranını yüzde 16’lara kadar düşürüldüğünü ifade eden Arvas, “Faturalandırma ve tahakkuk oranlarına baktığımızda ise şehir merkezinde 2016 yılında ortalama yüzde 71’lik bir kayıp kaçak söz konusuyken bugün bu oranı yüzde 38’lere çekmeyi başardık.” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.