Dicle Elektrik’ten yeni açıklama: İhmalimiz yok, yangın anızdan çıktı!

Dicle Elektrik’ten yeni açıklama: İhmalimiz yok, yangın anızdan çıktı!
Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan anız yangınıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunu.

AMİDA HABER - Dicle Elektrik YK Başkanı Atalay, yazılı bir açıklama yaparak, yangının elektrik kaynaklı olmadığının belge ve görüntülerle sabit olduğunu söyledi.

2024/06/21/diyarbakir-mardin-yangin.jpg

Atalay, yazılı açıklamasında, yangında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı diledi.

Atalay, Sentinel 2 uydusundan alınan görüntülerin de yangının anız yakımı sonucu meydana geldiğini açıkça gösterdiğini dile getirdi. Yangının, iki farklı özel mülkte gerçekleştirilen anız yakımından kaynaklandığını ve bu konuda elde ettikleri tüm kanıtları ilgili kamu kurumları ve makamlarla paylaşmaya devam ettiklerini belirtti.

dicle-elektrik-uydu.jpg

‘Köksalan Köyü’nde inceleme yaptık’

Atalay, "20 Haziran'daki yangının ardından saha ekiplerimizle birlikte yaptığımız ilk çalışmalarda yangının elektrik hatlarından kaynaklanmadığını tespit etmiştik. Ardından yangın ile ilgili basına, kamuoyuna ve savcılığa intikal eden iddiaları da cevaplamaya devam ediyoruz. Yangının başladığı Köksalan Mahallesi mezarlık bölgesinde elektrik hattımızın bulunmadığını bir kez daha ifade etmek isterim. Yangının hemen ertesi günü saat 10.00 civarında Köksalan Mahallesi genelinde hem köy içi alçak gerilim şebekesi hem de orta gelirim şebekesinin bulunduğu alanlarda yaptığımız incelemelerde herhangi bir iletken kopukluğu, direk düşmesi veya alçak gerilim arızasına rastlamadık. Bu tespitlerimizi son olarak yaptığımız detaylı tespit ve incelemelerle, uydu görüntüleri ve farklı kamera kayıtları aracılığıyla da doğruladık" dedi.

dicle-elektrik-uydu1.jpg

Açıklamanın devamında çalışanlarının fiziki ve sözlü şiddetle karşılaştığını ve bu durumun şirketin kırsal ve tarımsal sulama alanlarındaki yatırımlarını etkilediğini ifade etti.

Son olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın sonuçlarını beklemeleri konusunda vatandaşlardan sabır ve sükunet göstermelerini istedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum