Diyarbakır-Adıyaman seferleri tehlikede: İşte nedeni

Diyarbakır-Adıyaman seferleri tehlikede: İşte nedeni
 Muhabir
Diyarbakır’ın Çermik ile Adıyaman’ın Gerger İlçesini birbirine bağlayan feribot yolunun yapılmaması sürücüleri mağdur ediyor. 12 yıl önce açılışı yapılan yol yaz ayında toz, kış aylarında ise çamurdan geçilmiyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır'ın Çermik ilçesi ile Adıyaman'ın Gerger ilçesi arasında yer alan Fırat Nehri'nde 60 yıl aradan sonra başlatılan feribot seferleri ile iki ilçe arasındaki ulaşım sorunu ortadan kaldırıldı. Bu vatandaşların uzun süredir beklediği hayal 12 yıl önce gerçekleşti.

yol-1.jpg

Çermik ile Gerger arasındaki ulaşım feribot seferlerinin başlaması ile kolaylaştı. Ancak, feribot seferlerinin Diyarbakır ayağındaki 4.5 kilometrelik yolun bozuk olması hem sürücüleri hem de esnafları olumsuz bir şekilde etkiliyor.

yol-2.jpg

Burayı turizme kazandırmak istiyoruz’

Amida Haber’e konuşan Çermik İlçesi’ndeki Sinan Kutu adlı vatandaş, konuyu defalarca ilgili birimlere aktardığını, ancak sorunun çözülmediğini söyledi.

Kutu şöyle konuştu: “2012 yılından beri 4.5 kilometrelik yolda alt yapı çalışması yapılmadı. Başta CİMER olmak üzere birçok kuruma yüzlerce dilekçe yazdım ama bir sonuç alamadım. Yolun, proje kapsamına alındığını belirtmelerine rağmen hiçbir adım atılmadı. Gerekli ödenekler yapılmasına rağmen sürekli oyalıyorlar. Yazları tozdan, kışları ise çamurdan geçemiyoruz. Burası iki ili birbirine bağlayan bir ilçe. Burada hem turist hem yolcu hem de yük taşımacılığı yapılıyor. Adıyaman tarafında böyle bir sorun yok. Yolları ve iskele kısmı dört dörtlük. Bizde ise hiçbir çalışma yok. Biz burayı turizme kazandırmak istiyoruz. Bu yüzden yetkililerden buranın en kısa sürede yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü hem bizler hem de vatandaşlar mağdur oluyor.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.