Diyarbakır Barosu’ndan açıklama

Diyarbakır Barosu’ndan açıklama

Diyarbakır Barosu, gözaltına alınan avukat, gazeteci ve hak savunucularının dosyasına kısıtlılık ve avukat görüş yasağı getirildiğini açıkladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Barosu, Diyarbakır 3’ünü Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile sabah saatlerinde başlatılan operasyon ile ilgili açıklama yaptı. Baro üyesi avukatlar, gazeteciler ve hak savunucularının evlerine baskın yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Temel hak ve özgürlüklere son derece keyfî bir biçimde müdahale edilmekte, avukatlar başta olmak üzere hak savunucuları ve bağlı olunan meslek örgütleriyle sivil toplum örgütlerinin yargı eliyle hedef alındığı, ceza tehditlerine maruz bırakıldığı bir süreç yaşanmaktadır” denildi.

‘Avukat görüş yasağı’

Yakalama, gözaltı ve tutuklama gibi koruma tedbirlerinin, hak savunucuları üzerinde ölçüsüz şekilde kötüye kullanıldığı ifade edilen açıklamada, dosyaya kısıtlılık kararı getirilmesi de eleştirildi. Yargılananların haklarındaki suçlamaların niteliğini ve sebeplerini öğrenme hakkına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meslektaşımıza ilişkin soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı ve avukat görüş yasağı bulunmakta olup, avukatlarının soruşturma dosyasına erişimi ve bilgi sahibi olması engellenmektedir. Meslektaşlarımıza, gazetecilere ve hak savunucularına yönelik hukuka aykırı, özgürlük ve güvenlik hakkını ihlal edici uygulamaya son verilmeli, derhal serbest bırakılmalıdır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.