Diyarbakır Büyükşehir'den ‘Yeni Şafak’a suç duyurusu

Diyarbakır Büyükşehir'den ‘Yeni Şafak’a suç duyurusu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları adına Yeni Şafak gazetesinin “Kandil Diyarbakır’a Kayyum Atamış” haberi ve haberde imzası olan Aybike Eroğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tüzel kişiliği adına Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, Yeni Şafak gazetesi ve internet yayınının 09.06.2024 tarihinde Aybike Eroğlu imzasıyla yayınlanan “Kandil Diyarbakır’a kayyum atamış” başlıklı haber için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesinin üst düzey yönetici ve çalışanlarına yönelik haksız ve gerçeğe aykırı ithamlarda bulunma, hedef gösterme, kişilik hakları ve masumiyet karinesini çiğneyerek iftiralarda bulunulması nedeniyle ilgili gazete ve muhabir hakkında TCK 217 / A bendi kapsamında hukuki sürecin başlatılması talep edildi.” ifadeleri kullanıldı.

diyarbakir-buyuksehir.jpg

‘Amç kayyum atanmasına zemin oluşturmak’

Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun adına yapılan suç duyurusunda “(…) asılsız suçlamaların kayyum atamasına zemin oluşturmak için bilinçli olarak ve örgütlü bir şekilde yapıldığına yönelik ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır” denilerek bu husussun özellikle soruşturulması talep edildi.

Ayrıca, Yeni Şafak gazetesinin hedef gösterdiği bürokratlar ve kurum çalışanları da ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Basın Konseyine başvuru

Büyükşehir Belediyesi adına ayrıca kurumsal kimliğin zedelenmesi, yönetimdeki kamu görevlilerinin hedef gösterilmesi, kişilik haklarını çiğnenmesi, masumiyet karinesinin göz ardı edilmesi, söz hakkının kullandırılmaması, karalayıcı ve peşinen suçlu ilan etmekten dolayı, Basın Meslek İlkeleri”nin ihlal edilen maddeleri sıralanarak, ilgili gazete ve muhabir hakkında işlem başlatılması istendi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum