Diyarbakır DİSKİ 98 işyerinde atık yağ denetimi yaptı

Diyarbakır DİSKİ 98 işyerinde atık yağ denetimi yaptı

Kaynak:Basın Bülteni

DİSKİ Diyarbakır’da su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla 3 ayda 98 işyerinde atık yağ denetimi yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarını önlenebilir ve olası kirliliklerden korumak amacıyla işletmelerde atık yağ denetimleri gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada DİSKİ ekipleri, “Çevre Kirliliğini Önleme ve Kontrol Yönetmeliği” kapsamında işletmelere yönelik atık yağ denetimi yaptı. Bu bağlamda kent merkezinde yapılan denetimlerde, işletmelerin sanayi tipi lavaboları ve lavabo altı yağ tutucuları kontrol edildi.

98 iş yerinde denetim

diski-denetim-2.jpeg

Atık suların kanalizasyona deşarjı yönetmeliği çerçevesinde denetimler gerçekleştiren Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, son 3 ayda 98 iş yerini denetledi. Ekipler ilgili kanun ve yönetmeliklerde belirlenen standartlara aykırı şekilde yağ atıklarını doğrudan alıcı ortama aktaran bazı iş yerlerine uyarıda bulundu.

diski-denetim11.jpeg

İşyerlerine kirli su yaptırımı

Ekipler, halı yıkama fabrikaları, hayvan kesimhaneleri, oteller, benzin istasyonları, oto yıkama yerleri, hazır beton santralleri, karo ve mermer fabrikalarında ise kirli suyun doğru deşarjını kontrol ederek yönetmeliğe aykırı olanlara gerekli yaptırımları uyguladı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum