Diyarbakır Eş Başkanı açıkladı: ‘Filomuzu yenileyeceğiz, yeni otobüsler alacağız’

Diyarbakır Eş Başkanı açıkladı: ‘Filomuzu yenileyeceğiz, yeni otobüsler alacağız’
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, kentteki toplu ulaşım sorunlarına değinerek, yeni otobüs alıp filoyu yenileyeceklerini söyledi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığı kapsamında Sur, Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi, sorunlarını dinledi, görüş ve önerilerini aldı.

Çözüm bulmamak için raylı sistem projesi imzalanmadı

serrabucak-dogan-hatun.jpg

Toplantıda konuşan Eş Başkan Serra Bucak, göreve başladıklarında 70 otobüsün arızalı olduğunu, kayyım döneminde kentin ulaşımına çözüm bulmamak için hafif raylı sistem projesinin imzalanmadığını ve bu konuda adım atılmadığını söyledi.

‘Er ya da geç biz bu filomuzu yenileyeceğiz’

muhtarlar-serra-diyarbakiri.jpg

Bu projeyi raftan indirdiklerini ve ihalesi için çalışacaklarını kaydeden Bucak, toplu ulaşıma yönelik atacakları adımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

“20 yıldır konuşacaklarına bir imza atsaydılar, bu kentin ulaşım sorunu olmayacaktı. Projeyi raftan indirmekle kalmadık, geçen hafta Ulaşım Dairesi Başkanlığımız İstanbul'a gitti, orada hafif raylı sistem genel müdürlüğü, otobüs işletmeleri genel müdürlüğü ile görüştü. Onları buraya davet etmek istiyoruz. Er ya da geç biz bu filomuzu yenileyeceğiz. Yeni otobüsler alacağız, hatlarımızı yeniden elden geçireceğiz, şoförlerimizi eğiteceğiz.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.