Diyarbakır il başkanı Akyıl’dan  ziyarete katılan heyete teşekkür mesajı

Diyarbakır il başkanı Akyıl’dan  ziyarete katılan heyete teşekkür mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır ve beraberindeki heyet, Diyarbakır-Mardin sınırında çıkan yangında 15 kişinin hayatını kaybettiği kırsal mahallelere taziye ziyaretinde bulundu. CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, bu anlamlı ziyarette kendilerini yalnız bırakmayan heyete teşekkür etti.

Diyarbakır il başkanı Akyıl’dan  ziyarete katılan heyete teşekkür mesajı

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl ve Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, 20 Haziran’da çıkan yangından etkilenen Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yazçiçeği, Köksalan ve Mardin’in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ve Yetkinler mahallelerine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, yaptığı açıklamada, “Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını derinden paylaşıyoruz. Bu zor günlerde yanımızda olan CHP Grup Başkan Vekilimiz Ali Mahir Başarır’a, Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya, Diyarbakır Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu’na, Edirne Milletvekilimiz Ahmet Baran Yazgan’a, İzmir Bayraklı Belediye Başkanımız İrfan Önal’a ve Şanlıurfa İl Başkanımız Ferhat Karadağ’a teşekkür ederim. Bu önemli acıda bizi ve Diyarbakır halkını yalnız bırakmadıkları için minnettarız,” dedi.

Akyıl, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyerek, “Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine sabır diliyorum. Bu büyük felakette yaşanan kayıpların derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Diyarbakır halkı olarak birlik ve beraberlik içinde bu acıyı aşacağız,” ifadelerini kullandı.

Taziye ziyareti sırasında CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, yangınla ilgili soruşturmanın hızlı ve objektif bir şekilde sonlandırılmasını talep ederek, devletin ve iktidarın mağdurların yanında olması gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca, Meclis'e yangınlarla ilgili araştırma önergesi verdiklerini ve bu konunun titizlikle incelenmesini istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.